RSS

Indecenta la femei

22 sept.

Un mare păcat, cu o nocivitate morală deosebit de gravă asupra oamenilor, este portul indecent. Păcatul, obiceiul rău sau viciul pot deveni la un moment dat, în om, ca a doua natură, ceva firesc. Pentru a nu se ajunge la o asemenea decadenţă morală, la starea cronică a bolii spirituale, trebuie neapărat să cerem ajutorul lui Dumnezeu prin Taina Sfintei Spovedanii. Un mare păcat, cu o nocivitate morală deosebit de gravă asupra oamenilor, este portul indecent. Spre exemplu, o femeie se îmbracă cu o fustă foarte scurtă, merge la serviciu sau pe stradă. Pe orice bărbat, care se uită involuntar la ea, diavolul desfrânării parcă îl electrocutează; o doreşte în inima lui, păcătuieşte în inima lui cu ea. Mântuitorul a spus că: „dacă vezi o femeie şi o doreşti în inima ta, ai şi păcătuit cu ea”. Deci, efectiv se desfrânează sufleteşte cu acea femeie. Într-o singură zi, acea femeie poate să provoace involuntar şi inconştient la păcat atâţia bărbaţi care o privesc în ziua respectivă… Deci ea poate să facă zilnic zeci şi sute de păcate. Prin portul ei indecent, poate răni zilnic atâtea suflete omeneşti, atâţia bărbaţi cărora nici prin cap nu le-ar fi trecut că vor păcătui în acea zi. Ispita diavolului desfrânării vine prin acea femeie. „Vai de cel prin care vine ispita”, zice Mântuitorul. Trebuie să ne ferim cu toată fiinţa noastră de a ispiti, de a răni pe cei care sunt apropiaţii noştri. Un asemenea păcat se poate face şi în familie, când tata sau mama se poartă indecent prin casă faţă de copii. Ei zic că sunt mici copiii, însă diavolul nu doarme. Orice imagine indecentă li se întipăreşte uşor în minte.

Arhim. Ioachim Pârvulescu

 
5 comentarii

Scris de pe 22 septembrie 2014 în FEMEIA, ISPITE

 

5 răspunsuri la „Indecenta la femei

 1. ortodox roman (@ortodoxroman)

  25 septembrie 2014 at 14:43

  ” Iata cel mai pretios dar lasat de Iisus omenirii. Avem ca Mama spirituala pe insasi Mama Lui, Fiica Tatalui si Sotia Duhului Sfant. ” (ieromonah Arsenie Boca)

  ESTE TEOLOGICO-DOGMATIC PARAGRAFUL?

  sursa:

  http://cuvintecezidesc.wordpress.com/2013/03/06/despre-rugaciunea-prin-intermediul-maicii-domnului-parintele-arsenie-boca/comment-page-1/#comment-95

   
  • ayeaye20

   29 septembrie 2014 at 21:59

   citate puse pe seama Sf Arsenie Boca ce nu’i apartin

    
 2. GHEORGHE

  26 septembrie 2014 at 22:58

  @cerul_meu_senin,
  sf. parinti au numit-0, pe Maica Domnului, Mireasa,Biserica a Duhului si niciodata Logodnica sau Sotie,termeni omenesti.Deci,sunt sigur ca nici parintele Arsenie nu a scris asaceva innicio carte a sa,in original ,si nu cu adaugiri dupa mintea fiecaruia.DOAMNE AJUTA!

   
  • ortodox roman (@ortodoxroman)

   27 septembrie 2014 at 1:31

   pagina 12

   Sotia Sfantului Duh?! Maica Domnului? Nici nu mi-ar placea ca parintele sa fi spus blasfemii infioratoare…

    
   • ayeaye20

    29 septembrie 2014 at 22:01

    E o facatura de text. NU E ADEVARAT ca ar apartine Sf Arsenie Boca nu mai imprastiati minciuni

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: