RSS

Necazurile ne apropie de Dumnezeu

02 aug.

Câte femei tinere şi sărace nu au rămas văduve, iar necazul acesta le-a adus la Dumnezeu. Erau nelipsite de la Biserică, citeau Psaltirea şi Paraclisul şi mergeau bine cu credinţa… Asa era o creştină, care după ce a îngrijit o doamnă bătrână i-a rămas o moştenire bogată şi casă mare, după ce bătrâna a murit. Femeia noastră în loc să-i mulţumească lui Dumnezeu, a aruncat cărţile de rugăciune, a părăsit Biserica şi s-a pus pe păcate, făcând din casa aceea o peşteră de tâlhari, unde se adunau toţi desfrânaţii, beţivii şi tutunarii. Aşa şi-a petrecut câţiva ani înşelând şi alte suflete cu păcatele ei. Dar într-o zi se pomeneşte cu nişte junghiuri în piept, ajunge la spital şi acolo îi găsesc o boală canceroasă şi nu după multă vreme de chinuri îngrozitoare, se sfârşeşte chemând în ajutor mila lui Dumnezeu. Iată ce ticălos este omul; atunci când are de toate se depărtează de Dumnezeu şi se apucă de păcate, în loc să fie recunoscător şi să facă bine celor din jurul său.

 
2 comentarii

Scris de pe 2 august 2014 în MOARTE, SUFERINŢA

 

2 răspunsuri la „Necazurile ne apropie de Dumnezeu

 1. Un cititor

  8 august 2014 at 2:50

  Intr-adevar, povestea e frumoasa si are o morala, dar e o poveste care nu poate fi dovedita. O motiune, un argument nu se poate sustine cu povesti cel mai probabil inventate. Daca chiar vreti sa indreptati oamenii prin astfel de povesti moralizatoare, oferiti povesti adevarate, credeti-ma, au un impact mult mai mare asupra psihicului uman. O asemenea poveste, cu variabile si factori vagi „asa era o crestina…”, „femeia noastra…”, etc. Nu este niciun element fix, exact, care sa se intipareasca in mintea celui care o citeste ca fiind ceva ce i se poate intampla, pentru ca s-a mai intamplat si unei alte persoane. Astfel de povesti, pur si simplu, nu au impactul dorit in lipsa dovezilor, macar ambigue, care sa sustina motiunea/morala in cazul nostru.
  Nu vreau sa critic autorul, nici sustinatorii acestuia, am vrut doar sa ofer un sprijin teoretic pentru maximizarea impactului unor astfel de povesti moralizatoare. Nu merge cu „era odata cineva care a facut….”.

   
 2. vax albina

  1 noiembrie 2014 at 21:59

  Sunt de acord cu „un cititor”, sunt povesti, lucruri care ne-am dori sa se intample. Cati oameni nu au ingrijit de batrani si dupa au ramas cu ochii in soare, cati oameni buni nu se inbolnavesc de cancer, sau au copii cu autism. viata este mult mai complicata, si in niciun caz corecta

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: