RSS

Femeia este inima familiei

30 iul.

Femeia este inima familiei. O avem sau nu lângă noi. Dacă nu o avem, o dorim. Dacă o avem, probabil o dorim şi mai mult. Are o inimă care bate atât de frumos! E complexă, nu o poţi trata oricum, de aceea, trateaz-o bine. Bucură-te de ea, ofera-i atenţie. Primăvara parcă a fost creată pentru ea. Hristos oferă un nou început copacilor, ierbii, florilor şi cerului albastru; revigorare, splendid şi viaţă. Parcă ne îndeamnă să nu ne uităm soțiile, cei ce le avem, să fim mereu surprinzători si frumoşi cu ele.

Simţim povara obişnuinţei de fiecare zi. Cred că obişnuinţa omoară răsăritul unui gând frumos, aşa cum muşcă fără milă din sufletele celor care au spus că vor face şi au uitat să mai facă. Ea nu are nevoie de veşnicul comun al obişnuinţei ci de surprinzătoarea dragoste. Ea trăieşte cu iubirea, iar iubirea transpiră, fraţilor.

Flori? Uneori are nevoie de tine ca o floare, alteori chiar de o floare de la tine. Este diferită, este surprinzătoare; un vas mai slab zice Domnul. Mai slab înseamnă fineţe şi sensibilitate. Îi place să o asculţi. Vorbeşte cu tine pentru că te iubeşte. Este ca o floare care vorbeşte. Nu ştiu voi, dar, tare mult mi-ar plăcea să îmi vorbească o floare. Când tace, face asta pentru că te respectă. O poţi admira şi tu, mut de primăvara ei, oferindu-i la rândul tău respect si libertate şi căldura unei veri profunde.

Nu o obliga niciodată. Când eşti trist si apăsat, ea e acolo şi te ridică. Doar ea ştie cum. Preţuieşte-o şi vei fi cel mai fericit. Pentru ea, nu este îndeajuns să vorbeşti. Nu are nevoie de rigiditate lângă ea. Are nevoie să te cunoască din faptele tale aşa cum credinţa ta are nevoie de fapte ca să fie cunoscută. Dacă Îl iubeşti pe Hristos, o vei iubi şi pe ea. El s-a dat pe Sine pentru tine iar tu trebuie să urmezi exemplul Lui. Dacă Dumnezeu ti-a dat fericirea unei soţii, este timpul să practici ceea ce mulţi azi, doar vorbesc. Se poate şi există oameni care ştiu să o iubească, pentru că mai întâi au învăţat să renunţe la ei, fără să aștepte vreo ocazie specială.

Alexandru F.

Publicitate
 
2 comentarii

Scris de pe 30 iulie 2014 în CASATORIE, DRAGOSTEA, FAMILIE, FEMEIA

 

2 răspunsuri la „Femeia este inima familiei

 1. Iacoboaie Radu

  30 iulie 2014 at 21:15

  Foarte frumos. Se vede aici un talent literar și pătrunderea sentimentelor omenești. Nu vreau să stimulez mândria ci să încurajez pe mai departe…

   
 2. costantino

  3 august 2014 at 22:57

  Imi place foarte mult aceasta pagina

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: