RSS

Dezamagiti de multi, de multe …

30 iul.

Dezamăgiți suntem de mulți și de multe. Cine nu e, va fi, mai devreme sau mai târziu. Lumea de azi, fie ea creștină sau nu, dezamăgește la un moment dat. Oricând, din seninul albastru, cineva te poate dezamăgi atât de mult încât să realizezi că ceea ce spune Solomon, că totul este deșertăciune, este mai pe înțeles decât credeai vreodată. Cei dezamăgiți nu pot fi consolați ușor. Întodeauna o dezamăgire este ceva profund, la care nu poți veni cu simple cuvinte.

Dezamăgirea poate apărea din lipsa statorniciei unor oameni. Spunea Eric Hoffer că dezamăgirea este un fel de faliment, falimentul sufletului care se consumă prea mult în speranță și așteptări. Fie că ai așteptări de la biserică, de la țară, de la părinți, de la copii sau de la o iubire, dezamăgirea poate veni ca un trăsnet. Dezamăgirea doare.

Te gândești că Dumnezeu nu dezamăgește pe nimeni și dintr-o dată te simți singur. Te simți singur pentru că omul e făcut să fie o ființă social dar care tocmai a fost dezamăgit de însuși statutul acesta. Dezamăgirea este finită, trebuie acceptată, dar niciodată să nu pierdem speranța infinită. Există și oameni care nu dezamăgesc niciodată, chiar dacă sunt puțini. Ca să dai de ei, nu trebuie săpat în pământul cu râme, ci în cerul cu îngeri. Dar trebuie săpat. Săpături în cer poți face doar rugându-te. Apoi vei deschide ochii și vei vedea că Dumnezeu a trimis cel puțin un înger lângă tine. Iar dacă nu îl vezi așteaptă-te să-l vezi. Dumnezeu nu dezamăgește.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 30 iulie 2014 în SFATURI, SUFERINŢA

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: