RSS

O viata crestina e o viata morala

09 mai

Se zice că satana are trei minciuni majore: 1) Că Dumnezeu nu există. 2) Că el, diavolul, nu există. 3) Că nu există viaţă după moarte. Să facem un exerciţiu de imaginaţie, și să presupunem prin absurd că nu există viaţa de dincolo. Ce tragedie, aţi spune! Ce nenorocire! Pentru ce ne mai zbatem, pentru ce mai postim, pentru ce ne mai rugăm?

Totuși, binefacerile credinţei sunt atât de mari încât trăirea vieţii în jurul ei aduce beneficii chiar şi dacă am presupune că n-ar exista viaţă după moarte! Şi sa le luăm pe rând:

Oare poţi spune că ţi-ai ratat viaţa pentru că n-ai rezemat uşile cârciumelor, sau nu ţi-ai pierdut nopţile în discoteci, sau baruri pline de fum toxic? Oare poţi spune că ţi-ai ratat viaţa dacă la bătrâneţe eşti ferit de ciroza pentru că n-ai fost prieten cu alcoolul? Oare poţi spune că ţi-ai ratat viaţa dacă ai avut o conduită morală, respect față de ceilalţi, raţionament nealterat de aburii cazanelor?

Să-ţi fi irosit viaţa deoarece credincios fiind, nu ai inhalat ani la rând cele peste 4000 de substanţe chimice, majoritatea cancerigene, din ţigări? Să-ți pară rău că la sfârșitul vieții cumpătarea și postul ți-au ferit trupul de bolile abuzurilor de mâncare? Să-ţi fi ratat viaţa deoarece păstrându-ți fecioria, te-ai ferit de eșecuri sentimentale, sarcini extraconjugale, și boli cu transmitere sexuală?

Să-ţi fi trăit viaţa în zadar deoarece ai refuzat să te îndulcești cu pornografia care în final aduce doar frustrări, complexe și dependență? Să fi trăit degeaba credința pentru că nu ţi-ai adunat averi ilicite, nu ţi-ai înşelat partenerii de afaceri sau n-ai furat de la locul de muncă, și ai rămas conștiința împăcată seara la culcare, fără frica terorizantă că poate ai să fii prins?

Să fi trecut prin viaţă degeaba deoarece în loc să calci peste cadavre pentru a ieşi în faţă, în loc să-ţi afişezi orgoliul pe frunte, în loc să te lupţi să fii tu pe primul loc, ai preferat să mângâi pe cel sărman, să saturi pe cel flămând, să îmbraci pe cel gol, și așa ai ajuns să fii iubit de oameni? O viaţă irosită…Să fie chiar aşa? Cuvântul lui Dumnezeu ne spune: “Lucrarea neprihănirii va fi pacea, roadă neprihănirii: odihnă şi liniştea pe vecie” (Isaia 32.17) „Dacă mi-ar demonstra cineva că Hristos Se află în afara adevărului şi ar fi real, că adevărul se află în afara lui Hristos, aş prefera să rămân cu Hristos, decât cu adevărul.” (Dostoievski)

Dani Ciorca

 
Un comentariu

Scris de pe 9 mai 2014 în DUMNEZEU

 

Un răspuns la „O viata crestina e o viata morala

  1. Elena J.

    9 mai 2014 at 23:20

    Socotind că mă doboară, mi-a grăit ieri un ateu: Fă-mi dovada că există şi voi crede-n Dumnezeu. Ca să nu-l rănesc mai tare, arma mea a fost la fel: Dovedeşte-mi că El nu e, ca să nu mai cred în El. Însă El e pretutindeni, omule cu suflet rău…Eu ţi-o dovedesc cu tine şi cu ce e-n jurul tău.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: