RSS

Pr. Arsenie Boca: „Nu plecati din tara ! Romania va da cei mai multi mucenici”

06 feb.

Să vă învăţaţi să vorbiţi puţin şi esenţial. Aşa să fie vorba între voi: ca la rugăciune. Decât ceartă mai bine pagubă. Ajungi la bătrâneţe şi puterile scad şi te trezeşti că n-ai adunat nimic. Pentru valoarea mântuirii nici o suferinţă nu e imposibilă aici pe pământ, numai şi numai să poţi câştiga mântuirea. Dumnezeu iubeşte Ţara Românească şi pe ea vrea să o spele întâi de păcate. La mulţi le-a zis: nu plecaţi din ţară că ţara noastră are destinul ei şi va da cei mai mulţi mucenici. Să vă rugaţi să nu vină şi peste voi necazurile care vin pe oameni, că vor veni vremuri foarte grele. Să nu credeţi că voi n-o să răbdaţi foame. Să vă pregătiţi pentru martiraj. În rugăciunea “Tatăl nostru”, “şi nu ne duce pe noi în ispită”, se referă la ispita lepădării de Dumnezeu. Prin încercări se spală menajarea de sine. Când eşti asuprit, răstignit pe nedrept, să te bucuri. Unde ne merge bine, acolo nu sporim; unde-i mai greu, acolo te curăţeşti mai sigur; acolo unde nu eşti cioplit, eşti un necioplit. Să vă aşteptaţi la întâmplări venite din senin. Că nu tu întrebare, nu tu ascultare, nu tu nimic din cele ale căii acesteia. Să nu ai nici un amestec cu ai tăi, ca să nu se răcească în inima ta dragostea de Dumnezeu. Aşa cum ne purtăm cu aproapele, tot aşa se va purta Dumnezeu cu noi. Nu greşelile altora ne scot din răbdări, ci puţina noastră răbdare; ne cheltuie şi răbdarea pe care o mai avem.

 
11 comentarii

Scris de pe 6 februarie 2014 în ROMANIA

 

11 răspunsuri la „Pr. Arsenie Boca: „Nu plecati din tara ! Romania va da cei mai multi mucenici”

 1. pcmouse

  6 februarie 2014 at 15:44

  nu inteleg aici>Să nu ai nici un amestec cu ai tăi, ca să nu se răcească în inima ta dragostea de Dumnezeu<cum adica?

   
  • Elena J.

   6 februarie 2014 at 15:52

   Eu inteleg prin aceasta ca nu trebuie sa ne amestecam cu lumea necredincioasa, sa nu fim partasi la pacatele ei ca astfel se raceste in noi dragostea de Dumnezeu. Sau sa nu ne alipim prea mult de cele pamantesti. Dar e posibil sa fie altul intelesul.

    
 2. pcmouse

  6 februarie 2014 at 16:05

  ok.o sa il intreb pe un Parinte si revin.

   
 3. searchnewsglobal

  8 februarie 2014 at 17:01

  Reblogged this on .

   
 4. GabiM.

  10 februarie 2014 at 5:55

  Iertare,sunt total in afara subiectului,dar e urgent!Te rog,fa cunoscut acest articol: http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro/articole/244-experimentul-norvegian-cum-se-distrug-familia-si-copilaria-pe-altarul-diversitatii-sexuale.html Doamne ajuta!

   
 5. clau

  30 mai 2014 at 9:50

  toţi cei care purtaţi conversaţii religioase,care credeţi ca şi mine,care sunteţi ortodocşi,care iubiţi sfinţii…să ştiţi că vă iubesc foarte mult!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: