RSS

Fericirea noastra sta intr-una din cele doua lumi, nu in amandoua

04 feb.

Noi, cei ce ne numim creştini, nu trebuie să aşteptăm nimic altceva decât să fim răstigniţi. Căci a fi creştin înseamnă a te răstigni în aceste vremuri şi-n oricare alte vremuri, de când Hristos a venit întâia dată. Trebuie să fim răstigniţi în parte, mistic, căci răstignirea deplină este singura cale către Înviere.

Dacă vom învia cu Hristos, trebuie ca mai întâi să ne smerim împreună cu El, chiar până la umilinţa cea din urmă, aceea de a fi devoraţi şi scuipaţi afară de lumea care nu ne înţelege.

Şi trebuie să fim răstigniţi la vedere, în ochii lumii, căci Împărăţia lui Hristos nu este din această lume şi lumea nu o poate primi şi nu poate primi nici măcar un singur reprezentant al ei, nici măcar pentru o singură clipă. Noi oamenii ne răzvrătim mereu, încercăm să ne uşurăm viaţa, încercăm să fim creştini pe jumătate, încercăm să dobândim ce-i mai bun din ambele lumi.

Până la urmă trebuie să alegem. Fericirea noastră stă într-una din cele două lumi, nu în amândouă. Dumnezeu ne dă tărie să urmăm calea răstignirii. Nu este altă cale de a fi creştin.

Părintele Serafim Rose, http://luminaortodoxiei.com/ro/

 
4 comentarii

Scris de pe 4 februarie 2014 în FERICIRE, SUFERINŢA

 

4 răspunsuri la „Fericirea noastra sta intr-una din cele doua lumi, nu in amandoua

  1. Mark

    4 februarie 2014 at 16:00

    Intr-o viata te desfatezi iar in cealalta suferi. Ordinea ti-o alegi singur, caci sa fii fericit in ambele nu prea e posibil. Mai greu este pentru necredinciosi caci desi le au pe toate, au deopotriva si mahnirea deoarece le lipseste Hristos. Dar mai bine sa suferim pe pamant caci aici totul este trecator, decat in vesnicie.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: