RSS

Frizerul si Dumnezeu

29 ian.

Un bărbat a mers la frizer să se tundă. În timp ce frizerul îl tundea pe client, cei doi au început o conversaţie interesantă despre diverse subiecte. În cele din urmă au ajuns să vorbească despre Dumnezeu, iar frizerul a spus: ”Nu cred că Dumnezeu există.”
“De ce spui asta?” a întrebat clientul.
“Trebuie doar să ieşi pe stradă si să vezi că Dumnezeu nu există. Spune-mi, dacă Dumnezeu ar exista, ar mai fi atâţia oameni bolnavi? Ar mai fi copii abandonaţi? Dacă Dumnezeu ar exista, n-ar mai fi suferinţă şi durere. Nu-mi pot imagina cum ar fi să iubeşti un Dumnezeu care permite să se întâmple asemenea lucruri.”
Clientul s-a gândit pentru un moment, dar nu a răspuns, pentru că nu voia să înceapă o discuţie în contradictoriu. În scurt timp, frizerul a terminat de tuns şi clientul a plecat mai departe. Imediat ce a ieşit din frizerie a văzut însă pe stradă un om neîngrijit, cu părul lung şi murdar. Părea un om sărman. Clientul s-a întors la frizer şi i-a spus:
“Ştii ceva? Frizerii nu există!”
“Cum poţi spune asta?” a întrebat frizerul nedumerit. “Eu sunt aici şi sunt un frizer. Şi tocmai te-am aranjat!”
“Nu e aşa!” a spus clientul. “Frizerii nu există pentru că dacă ar exista nu ar mai fi oameni cu păr lung şi neîngrijit, ca omul de afară.”
“Dar frizerii există! Ceea ce se întâmplă e că oamenii nu vin la mine.”
“Exact!” a spus clientul plin de încântare.”Asta e ideea! Şi Dumnezeu există! Ceea ce se întâmplă este că oamenii nu merg la El şi nu Îl caută. De aceea există atâta durere şi suferinţă în lume.”

 
3 comentarii

Scris de pe 29 ianuarie 2014 în NECREDINTA

 

3 răspunsuri la „Frizerul si Dumnezeu

 1. Ieri Azi Maine

  29 ianuarie 2014 at 16:58

  Oare e o chestiune intamplatoare sau e general valabila ca ateii sa se contrazica singuri cu propriile argumente? Eu am patit treaba aceasta cu cativa atei, problema era ca ei nu recunostea ce au spus anterior.

   
  • Elena J.

   29 ianuarie 2014 at 18:40

   Ateilor si sectantilor oricate argumente li s-ar aduce, nu vor sa auda, sa vada, sa creada; sunt ficsi in ideile lor si numai Duhul Sfant ii poate lumina si converti la o viata noua. O discutie asemanatoare am intalnit si in volumele Pr. Cleopa, o adevarata polemica intre sfintia sa si un grup de ofiteri atei care se aflau in tren. Tot asa si aceia, sustineau cu tarie ca ar fi o absurditate sa crezi in ceva ce nu se poate vedea, parintele doborandu-i cu propriile lor arme si facandu-i de rusine…

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: