RSS

Ultima intrebare

06 ian.

Fiecare dintre noi, încă din copilărie, am pus întrebări, … întrebări isteţe sau mai puţin isteţe, … sigur, direct proporţional cu coeficientul de gândire avut şi cultivat …

Fără prea mult efort, fiecare am observat că întrebările variază în funcţie de subiectul ales, în funcţie de cel care întreabă şi cel care răspunde.

Omul este o fiinţă întrebătoare şi gânditoare. Uneori, îţi dai măsura şi arăţi de ce fel eşti, şi din felul în care întrebi. O întrebare bine pusă, are deja pe jumătate răspunsul, inclus în ea … şi desigur, mai sunt şi întrebări nebuneşti, şi întrebări fără răspuns, şi întrebări care nici măcar nu merită vreun răspuns.

Se va fi întâmplat în viaţă, să pui o întrebare cuiva şi să nu primeşti răspuns, sau răspunsul pe care l-ai primit să nu te fi mulţumit. Cum la fel de adevărat este, că şi tu ai fost întrebat în viaţă şi poate că nu ai ştiut ce să răspunzi. E firesc! Nimeni nu are răspuns la toate întrebările, decât singur Dumnezeu!

Uneori Îl întrebăm şi pe Dumnezeu. Şi El ne răspunde, sau nu ne răspunde, după caz. Ceea ce este absolut sigur, este faptul că, va veni o clipă când El ne va întreba pe noi, şi noi vom fi aceia care trebuie să răspundem …

Chiar dacă oamenii ne întreabă câte proprietăţi posedăm sau câte „jucării” de lux ne-am achiziţionat, Dumnezeu nu ne va întreba nici în câte bănci ne-am păstrat banii, nici câte zero-uri a avut averea noastră şi evident nici câte proprietăţi sau jucării de lux am posedat. Ci, ne va întreba de suflet … de sufletul pentru care El şi-a vărsat până şi ultima picătură de sânge.

Majoritatea oamenilor mizează pe faptul că toată viaţa au mers la biserică și cred că împlinind câteva forme, vor rezolva problema sufletului.

La sfârşitul alergării noastre pe pământ, alergare mai lungă sau mai scurtă, Dumnezeu ne va cere socoteală de un singur lucru … de sufletul nostru! Chiar dacă Dumnezeu nu va întreba câţi bani am avut pe pământ, mulţi oameni vor încerca să negocieze cu Dumnezeu … şi nu va ţine figura …

Problema capitală pentru cei care se bazează pe negocieri, în lumea noastră, în care majoritatea lucrurilor se învârt în jurul banilor, … este că Dumnezeu este nenegociabil şi incoruptibil … cu El nu poţi cădea la „mica înţelegere” … cu El trebuie să fii limpede şi corect la „marea înţelegere” … şi mai ales, fără şmecherii.

În Cerul Bunului Dumnezeu, nu vor  intra oameni care par buni, … în Rai vor fi doar oameni, care nu şi-au vândut sufletul … nu doar pentru un blid de linte, sau pentru 30 de arginţi … dar, nici măcar pentru lumea întreagă!

Întrebarea cheie, mai înainte de a-ţi încheia călătoria, este:

«Ai tu numele scris în Cartea Vieţii?»

Dacă da, este bine … dacă nu, te-ai născut degeaba, ai făcut umbră pământului degeaba, te-ai zdrobit pentru tot felul de lucruri în zadar şi ai murit degeaba!

Tu poate crezi că mai ai foarte mult timp! Şi mâine, şi poimâine, şi săptămâna viitoare, şi la anu’ … şi, de ce nu, şi la anu’ şi la mulţi ani …

Prietene, revino-ţi! S-ar putea să nu mai ai cine ştie ce timp, … chiar dacă nu îţi vine să crezi lucrul acesta. Mulţi nu l-au crezut şi s-au ars … pe veşnicie! Fii deştept şi nu le imita isprava. Preţul sufletului e prea mare! Zice Domnul: „ce-i va folosi omului, dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său?” … Dacă vei fi neserios şi necredincios, finalul va fi mult prea trist … nici nu-ţi poţi imagina! „Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iezerul de foc.”

Aşadar, „Înţelepciune!” Ascultă, gândeşte şi decide bine !!!

Andrei Pop

 
2 comentarii

Scris de pe 6 ianuarie 2014 în VEŞNICIE, ZIUA JUDECĂŢII

 

2 răspunsuri la „Ultima intrebare

 1. Ieri Azi Maine

  6 ianuarie 2014 at 17:13

  In ultimii ani am inceput sa traim vremurile cele din urma. Unii le inteleg, altii nu, altii (printre care si eu) punem intrebari sa ne convingem. Cautam un raspuns cat mai clar langa cine sa stam. Judecata lui Dumnezeu nu e aceeasi ca a oamenilor, dar oamenii toti vor sa arate ca au dreptate. Si apare o intrebare: cine (din cei care sunt continuatorii Bisericii lui Iisus) are dreptate?

   
  • Elena J.

   6 ianuarie 2014 at 21:24

   Dreapta credinta ortodoxa, detinand adevarul suprem, este cea mai indreptatita sa spuna acest lucru, prin preotii sai care sunt urmasii apostolilor. Preotii pot gresi si ei, desigur, dar noi stim ca pacatele preotului nu anuleaza Tainele savarsite de catre acesta, caci desi (poate) nevrednic, el o savarseste cu puterea Harului lui Dumnezeu, data lui prin hirotonie, nu cu puterea sa proprie. Acestora merita sa le dam crezare si cinste. Insa cel ce propovaduieste nedreptatea sau invatatura eretica, nu trebuie ascultat caci Darul lui Dumnezeu nu mai salasluieste intr-insul.

   Este adevarat ca sunt atatia care spun ca ei au dreptate, si ca ei detin Adevarul. Dar acest Adevar nu poate fi gasit decat in Biserica prin Sfintele Taine. Restul sunt prooroci mincinosi si vrajmasi ai lui Hristos – lupi imbracati in piei de oi. Ferice de cel ce cauta Adevarul / Dreptatea fara fatarnicie si cu inima curata, caci pe acesta Dumnezeu nu il va lasa in intuneric, sau fara de raspuns. Domnul sa ne dea lumina si intelepciune ca sa stim cui sa urmam si de cine sa ne ferim !

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: