RSS

Pruncul Iisus tamaduieste bolnavii

27 dec.

Sfânta Familie, mergând pe drumul Egiptului, într-o seară ajunse într-un loc plin de hoți. Ei văzură doi hoți dormind și doi stând de strajă. Unul vru să se arunce să jefuiască Sfânta Familie, dar celălalt din voia lui Dumnezeu îl opri zicând: „Să-i lăsăm pe acești oameni să-și urmeze drumul, și-ți voi da eu ce se cuvine.” Și i-a dat 80 de drahme și cingătoarea. El a stat liniștit și Sfânta Familie merse mai departe. Sfânta Fecioară văzând pe acela care i-a apărat cu atâta bunăvoință, zise: „Dumnezeu să te țină cu mâna Sa cea dreaptă și să-ți dea iertare păcatelor.”

După ce plecă, Pruncul Iisus îi zise Maicii Sale: „O, Preaiubita Mea Maică, am să-ți spun ceva. Când voi fi Eu mare de 33 de ani și jumătate, evreii cei pizmași Mă vor răstigni între acești doi tâlhari, care vor fi unul la dreapta și altul la stânga Mea. Și acesta care ne-a ocrotit plătind pentru noi, va recunoaște atunci dumnezeirea Mea, iar Eu îi voi spune că va merge cu Mine în Rai.” Fecioara cuprinsă de frică, suspinând, zise: „Dumnezeu să Te apere, o, Scumpul meu Fiu!”

Mergând mai departe prin această pustie, întâlniră alți tâlhari, care văzându-i așa de frumoși, se minunară mult de tot, și unul din tâlharii aceia care era mai în vârstă, avea casa în pădure, și fiindcă își sărbătorea ziua de naștere, luară cu el și Sfânta Familie ca să-i ospăteze și să-i odihnească. Iosif și Sfânta Fecioară, văzând că-i duce la casa lui, s-au temut, nu știau ce are de gând. Dar femeia tâlharului, văzând pe bărbatul ei că vine cu Sfânta Familie, le-a ieșit întru întâmpinare, și i-a primit cu mare bucurie și cu dragoste multă. Le-a dat să mănânce, i-a adăpat, iar pentru Pruncul Iisus, au pus imediat apă în scăldătoare și Îl scăldă foarte bine, apoi Îl culcă într-un pat curat și frumos. Acea femeie avea și ea un copil plin de bube, însă, și s-a gândit să-l scalde și pe-al ei în urma lui Iisus în aceeași apă, și iată o minune, îndată se curăți copilul de bube și se făcu sănătos. Apoi mai veniră alți oameni leproși, buburoși, bolnavi și se spălară cu apa aceia făcându-se sănătoși și curați toți.

Văzând ei minunile ce se făcură cu acea apă, au pus-o în niște vase curate și cu multă îngrijire o dădea pe la săraci și bolnavi. Cine se spăla cu acea apă, se făcea sănătos ori de ce boală era cuprins, iar ei s-au îmbogățit mult de pe urma acelei ape, încât n-a mai trebuit să fure, și s-au făcut credincioși lui Dumnezeu și așa au petrecut toată viața.

Trei zile a mai stat Sfânta Familie la ei, odihnindu-se bine, apoi le-au mulțumit, i-au binecuvântat și au pornit pe drum mai departe. Cu multă părere de rău s-au despărțit de ei tâlharul și soția acestuia, dar dându-le merinde pentru drum, vin în vasele lor, i-au rugat ca atunci când se vor întoarce din Egipt, să treacă iarăși pe la casa lor, iar ei au rămas să povestească mai departe minunile pe care le-a făcut Pruncul cel frumos, Iisus.

 
10 comentarii

Scris de pe 27 decembrie 2013 în CRACIUN, IISUS

 

10 răspunsuri la „Pruncul Iisus tamaduieste bolnavii

 1. Costi

  30 decembrie 2013 at 16:41

  Cat au fost mici au facut minuni si sfintii, dar Iisus cu atat mai mult ca doar era Dumnezeu. Litera ucide iar duhul da viata. Aceste minuni trebuie patrunse cu duhul, caci altfel te tai in litera. Cum sa fie istorioara eretica cand sectarii nici nu o cinstesc pe Maica Domnului? Iar viata Maicii Domnului am citit-o si am dat si eu peste sintagma ‘sfanta familie’, exista acest concept si in scrierile ortodoxe. Sarbatori cu bine tuturor.

   
  • danielvla

   1 ianuarie 2014 at 18:31

   Costi
   Poate vii si cu o sursa exacta de la un sfant parinte ortodox care vorbeste despre ” Sfanta Familie”.
   O autoare mireanca a unei carti nu poate fi considerata o sursa cu autoritate.

    
 2. Elena J.

  31 decembrie 2013 at 11:40

  @ Ion Popescu: Fiindca starui in ideile tale si aduci acuzatii grave la adresa mea, ti-am sters orice urma de comentariu. Esti trecut la spam, nu te mai obosi sa-mi scrii caci comentariile iti vor intra singure in spam. Dumnezeu sa te ierte si sa te lumineze !

   
 3. danielvla

  1 ianuarie 2014 at 18:27

  Iarta-ma, sora sau frate (nu stiu exact ce esti, dar poate imi spui), eu cred ca nu ai procedat corect.
  Cu ce a gresit Ion Popescu de l-ai bagat la spam? Te-a contrazis si te-a acuzat de cate ceva. Asta nu inseamna ca te-a jignit (sau poate nu am retinut eu). Parca zicea ceva de erezie. Ma rog, nu cred ca era cazul. In ce priveste contrazicerile, nu era mai corect sa cercetezi daca nu cumva avea dreptate?
  La urma urmei si eu te-am contrazis 🙂

   
 4. Elena J.

  1 ianuarie 2014 at 22:18

  @ danielvla:
  Nu l-am trecut la spam pentru simplul fapt ca m-a contrazis sau ca am tinut neaparat sa arat ca am eu dreptate, ci pentru faptul ca mi-a adus acuzatii foarte grave, ma invinuia de erezie, sau de faptul ca as promova Talismanul, Doamne fereste ! De unde a inflorit el asta ??? Daca m-ar fi acuzat de altceva poate ca nu m-as fi aparat, dar sa-mi spuna ca nu sunt ortodoxa, am simtit nevoia sa-mi apar credinta dreapta ortodoxa in care m-am nascut si in care voiesc sa si mor.

  Si in ce priveste aceste istorioare, eu le-am transcris de pe o inregistrare audio a parintelui Visarion Iugulescu, cred ca il cunosti, un mare predicator si aparator al ortodoxiei, promovat si de catre Saccsiv, DeVeghePatriei sau alte bloguri ortodoxe. Si cum sa ma indoiesc de acest parinte ? Nu a gresit, cu siguranta. Aceste istorioare exista in cartea „Apocrife” (chiar poti cauta pe net caci le gasesti), unde sunt multe scrieri si intamplari care nu se gasesc in Evanghelie, fiindca sunt necanonice, adica ale unor apostoli necunoscuti, dar care au menirea sa completeze Vechiul si Noul Testament. Asa cum e si psalmul 151 al lui David care tot necanonic se numeste, dar el totusi exista si are nota informativa, stii tu psalmul… Si in aceste apocrife se gaseste si copilaria lui Iisus de pana la 12 ani, si alte fapte necunoscute de noi, printre care si aceste minuni facute de Iisus cand era Prunc. Desigur, ai sa le gasesti preluate si de catre sectanti si de catre ortodocsi. Iar conceptul de „sfanta familie” l-am intalnit in Viata Maicii Domnului folosit de multe ori, fara nicio problema. Si ca sa ma asigur ca nu gresesc, am intrebat preotul si mi-a spus ca este acceptat si de Biserica Ortodoxa. Mi-a spus si de aceste apocrife. Ar fi bine sa discuti acest lucru si tu cu duhovnicul sa te convingi, si sa nu mai stai cu dubii. El fiind teolog, cunoaste foarte bine problema, caci nici eu mireanca fiind nu am auzit de aceste apocrife, dar am intrebat si m-a lamurit. Bine ar fi fost sa se sfatuiasca cu duhovnicul lui si Ion Popescu care s-a aratat atat de (ne)cunoscator si pe deasupra si mandru. Cand acuzi un om, e bine sa ai argumente solide si sa o faci in cunostinta de cauza, caci stii tu, vorba nu o mai intorci inapoi… El are ravna, insa nefondata, era fix pe ideea lui si nici ca vroia sa asculte, sa creada ce-i spun… Si l-am asigurat de atatea ori ca nu public nimic neortodox… Deci asta era problema, nu ca m-ar fi contrazis el pe mine, caci daca omul are dreptate si vad ca m-am inselat, eu accept sfatul, ma supun si ma smeresc. Dar aici nu a avut dreptate…

   
  • danielvla

   2 ianuarie 2014 at 10:04

   In privinta istorioarelor cu Iisus cand era copil am fost de acord ca e posibil sa fie adevarate. Despre ” Sfanta Familie” ti-am zis. Eu n-am auzit in slujbe si alte scrieri cu autoritate. Duhovnicii se pot insela si ei. Influenta apuseana a patruns de mult si prin facultatile de teologie sau seminarii. De asemenea, nici o icoana cu sfanta familie n-am vazut, din cele vechi. Doar o singura data am vazut pe net una pe care scria in engleza. Poate era tot o inovatie mai actuala de prin America. Oricum, o sa mai intreb si eu, sa am certitudinea ca nu ma insel.
   In rest, toate cele bune si la multi ani, sora…!

    
   • Elena J.

    2 ianuarie 2014 at 13:13

    Multumesc, frate ! Multa sanatate, intelepciune si spor in toate cele bune iti doresc si eu. Dumnezeu sa ne binecuvanteze noul an ! 🙂

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: