RSS

Inaintea Tronului de Judecata

08 nov.

Plânsul unei tinere necredincioase înaintea Judecății, adresat părinților, cu lacrimi de sânge:

O, mamă, m-ai învățat să trăiesc în această viață de parcă aș fi fost nemuritoare. Vai, tată, că nici tu nu mi-ai vorbit niciodată despre Dumnezeu, nu mi-ai spus că am un suflet nemuritor în mine, și că mai există o altă viață, una veșnică. Voi v-ați îngrijit numai de trupul meu, și v-ați luptat mereu ca să am un viitor strălucit. N-am dus lipsă de nimic în viață, dulapul mi-era plin cu haine, podoabe și parfumuri, mi-ați spus că sunt frumoasă, dar eu acum văd ce suflet urât, murdar și negru am. Vai mie, căci va trebui să răspund și pentru acele suflete pe care le-am atras în desfrâu, și pentru toți pruncii pe care i-am avortat.

Ați vrut să ajung om mare, și m-ați dat pe la facultăți. Ziceați că sunt inteligentă, dar eu acum văd cât de incultă am fost, căci nu știam nici măcar Rugăciunea de căpetenie „Tatăl nostru.” Tu, mamă, ai fost împreună cu mine la petreceri, ai vrut să mă vezi fericită, dar drumul către biserică nu mi l-ai arătat niciodată. Tu, tată, m-ai plimbat în întreaga lume, am cunoscut atâtea țări și orașe, am cunoscut atâția oameni, dar nu m-ai învățat să mă cunosc și pe mine însămi.

Nu m-ați învățat să țin post, să mă spovedesc, zicând că numai cei proști cred în Dumnezeu, inteligenții își au religia lor proprie, iar eu mă făleam cu numele de ATEU, deși am fost botezată în religia ortodoxă. La ora de religie îmi plăcea să o iau peste picior pe profesoară, și să o combat cu teoria lui Darwin. Voi m-ați învățat că nu există Dumnezeu, și că omul se trage din maimuță. Cum, mamă, n-ai vrut tu să crezi că ai fost creată de un Dumnezeu așa frumos, și ai preferat să crezi că ești din maimuță ? O, vai, că mi-ați cumpărat zeci de astfel de cărți ateiste, iar Sfânta Biblie nu a existat în casa noastră. Când venea preotul de Crăciun și la Bobotează, voi îi închideați ușa, și spuneați că popii sunt niște hoți. Dar acești „hoți”, mamă, eu văd că au o negrăită slavă în cer.

M-ați învățat să disprețuiesc pe cei ce duceau o viață curată, ferită de păcat. Îi batjocoream pe cei feciorelnici, zicând că sunt proști, și că nu știu să se îndulcească din plăcerile tinereții, dar eu acum văd ce slavă îi așteapă pe aceia care s-au înfrânat de la pofte, și au îndurat batjocura unora ca mine. Aceia pe care eu îi numeam habotnici, expirați, fixiști, țicniți, pocăiți, mironosițe… acum sunt cinstiți de Cerul întreg, mamă.

Mă simțeam adesea singură, pustie, neîmplinită, deși eram înconjurată de atâția prieteni și de atâta lux. Îmi plângea adesea sufletul, iar eu nu știam ce îl doare. Nimeni și nimic nu mă putea mulțumi. Dacă aș fi știut că Hristos este Singurul Care îmi poate umple golul din inima mea, aș fi lepădat toate acele amăgiri deșarte, și L-aș fi lăsat pe El să-mi aline plânsul sufletului. Dar El era absent din viața mea, era absent din inima mea, deși Îl căutam fără să știu că inima mea după El plânge și însetează.

Voi m-ați ținut deprte de Adevăr, și v-ați mocirlit împreună cu mine în cele mai grele păcate. Acum văd ca Raiul și Iadul nu sunt niște basme așa cum mi-ați spus voi. Acum văd că am purtat cu mine un suflet nemuritor, și că există viață veșnică. Acum văd pe Acela Care m-a creat, mamă. Îl văd pe Acela Care a creat lumea întreagă. A vegheat de aici neîncetat, și a plâns pentru mine știindu-mi pierzarea. El mă iubea mai presus decât orice, iar eu nici nu mă gândeam la El.

O, amar mie, căci voi fi osândită în focul cel de veci pentru necredința și nepăsarea mea. O, părinți ai mei, vai și de sufletele voastre. Cum veți răspunde înaintea lui Dumnezeu pentru mine, singura voastră fată? Cum îmi veți salva sufletul, căci voi nu credeți în veșnicie, în existența sufletului, nu îmi veți face pomenire la biserică, parastase și milostenii, căci voi nu ați crezut niciodată în aceste obiceiuri religioase?

O, mamă, ai vrut să mă vezi frumoasă. O, tată, ai vrut să fiu inteligentă. Sunt așa cum v-ați dorit: frumoasă, gătită, parfumată, inteligentă… pentru IAD.

Elena J.

Publicitate
 

8 răspunsuri la „Inaintea Tronului de Judecata

 1. RazaDeSperanta

  8 noiembrie 2013 at 18:31

  Multumesc pentru postare si sa luam-aminte!

   
 2. Mark

  8 noiembrie 2013 at 19:15

  Daca ne va apuca moartea in pacate grele ne va trimite si pe noi in plangerea si scrasnirea dintilor si acolo, in zadar vom striga sa ne miluiasca Dumnezeu. Atunci vor blestema parintii pe copii, caci si-au pierdut sufletul pentru ei alergand sa le agoniseasca fericirea pe pamant.

  Atunci vor blestema copiii pe parinti si vor scrasni cu dintii asupra lor, zicandu-le: „Blestemati sa fiti voi, parintilor, ca nu ne-ati aratat calea cea dreapta a credintei si ne-ati lasat sa ne tavalim in noroiul placerilor pacatoase; nu ne-ati invatat credinta, sa mergem si noi la biserica, sa ne spovedim, nu ne-ati sfatuit pe noi sa ne cununam, nu ne-ati spus cat de greu este pacatul avorturilor, iar acum sa ne chinuim aici in veci”.

  Atunci vor scrasni cu dintii sotiile impotriva sotilor si vor zice: „Blestemati sa fiti voi, ca ne-ati pus la cale sa ne omoram copilasii in pantece si ne-ati impiedicat sa mergem la biserica, nu ne-ati dat voie sa postim, sa ne spovedim, sa ne indreptam”…

   
 3. RazaDeSperanta

  8 noiembrie 2013 at 20:09

  @Mark AHH cat de terifiant este.

   
 4. Elena J.

  9 noiembrie 2013 at 17:38

  Dar nu a spus nimeni ca trebuie sa mergi nespalat la biserica sau ca ar fi pacat ca ai studii superioare, daca asta ai inteles. Dumnezeu nu este impotriva frumosului, curateniei, inteligentei, nici chiar bogatiei. E vorba de o intelegere eronata a acestor daruri primite tot din partea lui Dumnezeu, cand omul, de cele mai multe ori le intrebuinteaza gresit sau face exces de ele. Nu sunt impotriva inteligentilor sau bogatilor, eu merg dupa „principiul” Sf. Ioan Gura de Aur: „Esti bogat? Foarte bine. Esti zgarcit? Foarte rau.” Si aceasta regula poate fi aplicata in cazul tuturor virtutilor. Si nu cred ca ar trebui sa te deranjeze optiunea mea pentru „femeie” cu atat mai mult ca eu insami sunt femeie. Ar fi fost discriminare din partea mea, as fi fost un misogin si un ipocrit, si as fi denotat un spirit de superioritate si de ura fata de femeie. Ceea ce urmaresc eu este sa surprind pacatul in diversele lui forme, culori si manifestari. Nu ura, nu rautate. Insa trebuie sa recunoastem ca partea femeiasca este cea mai buna cursa pentru barbati si cea mai potrivita unealta prin care satana isi poate intinde cursele sale. Si am sa mai scriu articole legat de aceasta tema. Iar daca nu-ti place stilul meu simplist si ipocrit (dupa cum zici) de a scrie, este mai bine sa apesi X-ul din dreapta de sus. Esti liber sa citesti orice alt blog. De la mine, numai bine. Doamne ajuta !

   
 5. V.NICOLAE

  9 noiembrie 2013 at 18:18

  Iti marturisesc cu sinceritate faptul ca nu imi place sa intru in polemica cu nimeni -dar ramin la parerea ca macar acest articol este scris dintr-o falsa smerenie si tocmai pentru ca esti femeie ar trebui poate sa fii mai ponderata cu astfel de aprecieri la adresa femeilor care in viziunea ta pentru barbat este „o cursa” iar pentru diavol „o unealta”
  Tocmai pentru ca nu judec simplist am scris cele de mai sus si dincolo de orice ar scrie cineva nu trebuie sa fii mare psiholog ca sa patrunzi dincolo de cuvintul scris si vorbit sigur ca pacatul exista si multi isi fac un titlu de glorie dind pacatelor umane o dimensiune apocaliptica !
  Am sa iti urmez indemnul si nu am sa mai vizitez acest blog …succes in toate!

   
  • Elena J.

   9 noiembrie 2013 at 22:04

   Ai dreptul sa comentezi, desigur, dar avand in vedere revolta ta fata de „podoabele” ce le poarta preotii, atunci e de inteles si faptul ca tu esti de acord cu imbracamintea luxoasa si necuviincioasa la femeie. Dar poate ca voi in Germania va purtati mai cu ingaduinta fata de pacat. Iata ca Ortodoxia nu admite astfel de sminteli si le condamna desavarsit. Am mai purtat o discutie pe acest subiect – podoabele preotilor – si in articolul „Femeile care se imbraca luxos”, il stii desigur, si acolo s-au iritat cativa tot din aceasta cauza, dar nu am de gand sa fac si pe aici polemici. La categoria „FEMEIA” nu ai vazut si acele articole, poezii inchinate femeii crestine … in fine, fiecare citeste numai ce vrea. Toate cele bune si fie tie dupa inima ta ! http://www.youtube.com/watch?v=5gjlmN-74wc

    
 6. RazaDeSperanta

  13 noiembrie 2013 at 12:50

  Este frumos blog-ul si da am zis ca o sa-l trimit si unor persoane din alte comunitati.
  TOtusi, nu mi se pare corect sa existe anumite conflicte ( chiar daca ne aflam intr-un mediu virtual) 😀 O zi frumoasa!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: