RSS

Femeile care se imbraca luxos

02 nov.

O mamă se ducea la biserică cu singurul ei băieţel de mână, iar mama, din neştiinţă şi din îndemnul diavolului, după cum era obişnuită s-a îmbrăcat foarte luxos. Când au ajuns la biserică, copilul a fixat ochii la Domnul Hristos răstignit pe Cruce şi deodată a zis: „Ia priveşte, mamă, la Stăpânul nostru Hristos, că este gol şi plin de răni şi cu piroane în mâini şi în picioare, iar tu vii la biserică îmbrăcată aşa de luxos! Oare nu ţi-e ruşine, mamă?! Bagă de seamă să nu cazi în focul iadului!” Mama, ruşinată de cuvintele copilului, şi-a făcut o haină simplă, pe care a păstrat-o numai pentru biserică şi a trăit până la moarte în modestie şi rugăciune.

Sfântul Ieronim spune că femeile care se îmbracă luxos şi mai ales la modă sunt întocmai ca femeile care pregătesc otravă să omoare pe cineva şi au acelaşi păcat, chiar dacă n-a murit otrăvit cineva direct din mâna lor. Ele păcătuiesc pentru că dau altora băutura ucigătoare şi-i fac să cadă în ispită.

 
13 comentarii

Scris de pe 2 noiembrie 2013 în FEMEIA

 

13 răspunsuri la „Femeile care se imbraca luxos

 1. Susica Susana

  2 noiembrie 2013 at 14:46

  vai vai am fost la tinerete asemenea acestei femei , iar cand m-am trezit din somnul deavolesc al mandriei ,m-am scuturat ca si cainele de paduchi si am luat calea femeii crestine ….. voi da eu socoteala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
 2. Lilith

  3 noiembrie 2013 at 23:19

  „Ia priveşte, mamă, la Stăpânul nostru Hristos, că este gol şi plin de răni şi cu piroane în mâini şi în picioare, iar tu vii la biserică îmbrăcată aşa de luxos! Oare nu ţi-e ruşine, mamă?! Bagă de seamă să nu cazi în focul iadului!” Dar oare preotilor nu le e rusine sa fie imbracati in haine luxoase, carti si obiecte bisericesti poleite cu aur, biserici impunatoare, stralucind mai ceva ca palatele tiganesti. Ma intreb adesea, oare chiar e nevoie de atata opulenta ostentativa? oare slujbele nu ar avea aceiasi semnificatie daca ar fi desfasurate in locatii simple, chiar e nevoie de cladiri de milioane de euro pentru asta?

   
  • Elena J.

   4 noiembrie 2013 at 20:34

   Dumnezeu nu vrea turle inalte si cladiri colosale ca sa I Se slujeasca, este adevarat, El vrea o inima sincera si curata, insa aurul acela despre care vorbesti tu, de pe carti, icoane, vesminte preotesti sau alte obiecte bisericesti, reprezinta manifestarea dragostei credinciosilor fata de Dumnezeu. Si noi la biserica avem o icoana superba cu Maica Domnului plina cu lantisoare de aur si argint, aduse de credinciosii carora li s-au implinit rugaciunile, ca semn de recunostinta. Asta ce-ar insemna, ca Dumnezeu este camatar sau materialist ? Nicidecum ! Si mai mult de atat, Dumnezeu binecuvanteaza cu alte mari daruri si binefaceri pe aceia care iubesc, au grija si cinstesc cum se cuvine Casa Sa, Sfanta Biserica. Chiar este o rugaciune asa: „Binecuvintează Doamne Iisuse Hristoase, pe toți cei ce iubesc bună-cuviința Casei Tale!” Si alt lucru, preotul este slujitor al Altarului, este „investit” de Dumnezeu sa slujeasca intr-un loc atat de sfant, si prin puterea ce ii este data, el este chiar mai mare decat sfintii ingeri – acestia ascultand cu rasfularea oprita si cu o deosebita evlavie atunci cand preotul savarseste Sf. Liturghie. Oare nu merita acesti oameni cu Har sa poarte vesminte aurite ? Cu atat mai mult ca nu sunt ale lor personale, ci tot de credinciosi sunt donate. Iar Sf. Evanghelie – Cartea Cartilor, Glasul lui Dumnezeu, Cuvantul Adevarului, oare nu se cade sa fie asezat la cel mai inalt loc de cinste si infrumusetat cat mai frumos ? Deci vezi ca sunt niste lucruri la care nu te-ai gandit pentru ca nu le cunosti si tocmai de aceea judeci gresit.

    
  • Cristina

   6 noiembrie 2013 at 18:27

   Sfantul efrem Sirul s-a dus spre biserica unde slujea Sf. Vasile cel Mare. Ajungând la biserică îl vede în veşminte arhiereşti pline de slavă şi se gândeşte: “Acest om lăudat de Dumnezeu este îmbrăcat cu atâta slavă şi are atâta slavă la oameni? Cum poate să-L laude Dumnezeu pe omul acesta? N-a auzit despre votul sărăciei?”. La un moment dat Sf. Vasile cel Mare trimite un diacon să-l cheme pe Sf. Efrem în altar ( îl şi arată deşi nu se ştiau unul pe altul ). Diaconul îl cheamă dar Sf. Efrem spune că nu şi că probabil se referă la altcineva. Diaconul se duce înapoi şi Sf. Vasile cel Mare iarăşi îl trimite şi Sf. Efrem la fel spune că nu poate fi el ci un altul. Atunci Sf. Vasile cel Mare îi spune la diacon să îi zică: “Părinte Efrem, păr. Vasile te cheamă în altar”. Văzând că e ştiut după nume, Sf. Efrem face ascultare şi se duce la altar. Înainte să zică ceva Sf. Efrem, Sf. Vasile îi arată veşmintele şi spune: “Aceste veşminte pline de slavă sunt ale poporului. Iată ce e al meu” şi îi arată sub veşminte urme la mâini cum s-a legat cu lanţuri şi se chinuia să nu doarmă. După asta îl hirotoneşte pe Sf. Efrem şi-l pune să zică ecteniile în limba grecească deşi el era siriac şi nu cunoştea limba. Şi altă minune că le spune în greceşte cum trebuie. Aşa că Sf. Vasile cel Mare e fratele osândit de Sf. Efrem Sirul. Asta arată cam pe cine tindem noi să judecăm şi anume pe oamenii sfinţi ( ce diavolul îi arată în faţa noastră ca nişte păcătoşi ).

    
   • Elena J.

    7 noiembrie 2013 at 16:49

    Multumesc, Cristina pentru aceasta istorioara. Este foarte relevanta si potrivita pentru nedumerirea persoanei Lilith.

     
 3. Pascal Razvan Constantin

  4 noiembrie 2013 at 14:32

  Vai, Vai, ce trist sunteti. Ori ai inventat aceasta mica intimplare (ceea ce cu siguranta ai facut) ori pur si simplu esti ignorant/ignoranta .
  Judeci doar din punctul tau de vedere fara sa te pui in situatiile altor persoane.
  Nu mai bine ai scrie despre indemnuri a crestinilor sa devina mai buni si sa isi ajute aproapele asa cum scrie in Biblie? Ori „gura vecinului” e mai importanta decat Cuvantul Tatalui?

   
  • Elena J.

   4 noiembrie 2013 at 16:54

   Trist cu adevarat esti tu fiindca nu crezi aceasta istorisire adevarata relatata in carti de catre sfintii parinti. Si iti las si urmatoarea istorioara care era in continuarea acesteia, pe aceeasi tema: „Sfântul Ioan Gură de Aur a întâlnit o femeie gătită, parfumată şi a întrebat-o: „Unde mergi, femeie, aşa?” Ea îi spune cu bucurie că merge la biserică. Sfântul îi răspunde: „Îmbrăcămintea ta nu te arată că mergi la biserică, poate mergi la nuntă sau la teatru, căci pentru a merge la biserică nu se cere să fii aşa de elegantă, înzorzonată, nu aşa se îmbracă o femeie păcătoasă care se pocăieşte şi cere iertare de la Dumnezeu. Hainele tale luxoase nu te vor învrednici de iertare, ci vor atrage mai degrabă asupra ta mânia lui Dumnezeu.” Iar daca nu crezi, putin imi pasa. Fa bine de apasa X-ul din dreapta de sus, si fa-ti ziua fericita, si scuteste-ne si pe noi. Toate cele bune !

    
   • Pascal Razvan Constantin

    4 noiembrie 2013 at 17:02

    Stai sa imi leg femeia de casa si bucatarie iar de fiecare data cand deschide gura impotriva mea sa iau cureaua si sa o bat.
    Daca esti cu adevarat crestin atunci vei pune mai mult accent pe ideile din Biblie nu pe idei vechi sustinute de frustrati ce se considera superiori fiindca au un titlu.
    Judecat inainte sa vorbesti (in acest caz sa tastezi) altfel ignoranta si frica fata de institutie te va face slab si nedemn.
    Mai multe nu am ce sa zic atata timp cat esti inchis si nu vezi decat adevarul tau pe care il consideri superior.
    Apropo, africanii sunt facuti dupa chipul necuratului, nu? Iar toti cei care au alta parere decat tine si BOR sunt indemnati de Diavol, fiindca toleranta si empatia fac parte din sculele Diavolului.

     
   • Cristina

    6 noiembrie 2013 at 18:32

    Razvan, Dumnezeu sa te miluiasca sa te scoata din secta (=ratacirea) in care esti. Citeste vietile sfintilor, macar sa vezi pe cine combati.

     
 4. Elena J.

  4 noiembrie 2013 at 20:06

  Te invit respectuos sa parasesti vizitele pe aici, pentru ca nu am de gand sa tin polemici. Daca tu sustii ca sfintii parinti sunt niste frustrati, atunci eu tind sa cred ca tu esti un pic rupt de realitatea care te inconjoara. Intra pe blogurile care au aceeasi parere cu tine, si nu-ti mai pierde vremea cu niste fixisti ca mine. Apropo, ma bucur ca aceasta istorioara, desi scurta, a reusit sa irite pe unii, asta e semn bun. Nu toti suporta adevarul si realitatea, unii se complac minciunii si intunericului si traiesc asa, in mocirla, fug de adevar precum mustele de lumina. De la mine, numai bine !

   
 5. marieta

  4 noiembrie 2013 at 21:26

  pascal razvan ctin.@ Cred ca dai pe-afara de ,,bun ”ce esti.Ar trebui sa stii ca in biblie scrie si despre bun simt…nu putem veni intr-o biserica ca la piata sau la miscoteca.

   
 6. Aurora

  6 noiembrie 2013 at 22:31

  Lilith, ti-ai luat nume de zeita iadului. Nu ma mira comentariul tau lipsit de bun-simt. Esti sectara, se vede de la o posta. Nu intelegi nimic din podoabele Ortodoxiei.
  Pascal, si tu esti sectar si nemernic. Iuda !
  Naparcilor, nu mai scrieti pe bloguri ortodoxe !

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: