RSS

„Nu rosti numele asta !”

26 aug.

Fericitului părinte Paisie Aghioritul îi era foarte milă de demonizați și se lupta să-i tămăduiască. Prin credința lui vie și rugăciune fierbinte îi fugărea pe demoni, dăruind liniște multor oameni chinuiți. Un caz caracteristic este și cel care urmează.
Odată a venit la sfinția sa un demonizat care a început să strige imediat ce a intrat în biserică. Părintele a luat craniul Sf. Arsenie al Capadociei și l-a atins de el. Acela a scos un țipăt și a căzut la podea. Atunci părintele i-a pus craniul pe piept și s-a rugat împreună cu monahiile. Demonizatul s-a mișcat spasmodic și a rămas fără simțuri. Demonul plecase. Când și-a revenit, i-a mulțumit fierbinte părintelui și maicilor și s-a rugat pentru vindecarea sa. De atunci mergea regulat la mănăstire și aducea daruri. Însă mai târziu a fost atact de mai mulți demoni împreună. Apăreau în diferite chipuri în fața lui. S-a luptat aspru cu ei, dar cu vitejie. Demonii îl loveau, îl aruncau jos, iar el le spunea:
– Nu veniți toți, unul câte unul !
Suferea crize demonice, dar repeta rugăciunea „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă!” Demonii urlau:
– Nu rosti numele ăsta! Nu rosti numele ăsta!
Pentru ajutor a mers în Sfântul Munte și s-a întâlnit cu părintele Paisie. I-a povestit despre noile lui chinuri și i-a cerut să se roage pentru el. Părintele a început imediat să se roage. Deodată s-a auzit un șuierat ca de obuz. În clipa aceea, demonii l-au înșfăcat pe sărmanul om și l-au aruncat la cinci metri depărtare. Demonizatul a început să urle și să înjure. Demonii care erau în el strigau și-l amenințau. Îi spuneau cuvinte rușinoase și se străduiai să-l bată. Părintele s-a pierdut pentru o clipă. Nu mai știa ce să facă, însă și-a revenit degrabă, a luat degetul părintelui Arsenie al Capadociei și a început să fac semnul crucii, spunând diferite rugăciuni. Acela, atât timp cât îi făcea rugăciunea, era liniștit. Însă, îndată ce-l lăsa, făcea aceleași lucruri. Starea aceasta a ținut două-trei ore. După aceea, omul și-a revenit și i-a mulțumit părintelui plângând.
– M-au înșfăcat patru demoni, i-a zis, și m-au aruncat de peretele din față, iar un al cincilea mă trăgea de nas. De data aceasta, plecând din chilia părintelui, se tămăduise definitiv.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 26 august 2013 în DIAVOL, IISUS

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: