RSS

Trei zile in iad

31 iul.

Un bolnav se chinuia de vreo 30 de ani. Suferinţele lui erau mari şi totdeauna se ruga lui Dumnezeu ori să-l facă sănătos, ori să-i ia sufletul, că nu mai poate. Pe când se ruga el cu încredere şi cu multă evlavie, îi apare un înger şi-i zice: „Iată, omule, ţi-a auzit Dumnezeu rugăciunea, dar pentru păcatele tale ai mai avea de suferit încă trei ani pe pământ, de aici înainte. Dumnezeu mă trimite să te întreb ce preferi, să suferi încă trei ani aici, în lumea aceasta, sau trei zile dincolo, în iad?” El spuse că preferă trei zile în iad.

Îngerul îndată i-a luat sufletul şi l-a dus în iad, lăsându-l în foc. După un ceas se întoarce să vadă ce face sufletul. Acesta când l-a văzut a strigat cu mare glas: „Vai, sfinte îngere, nu credeam să fie nedreptate la Dumnezeu! Ai spus că mă laşi numai trei zile şi a trecut atâta amar de ani, că nu credeam să mai vii!” „Taci, omule, zise îngerul, nu eşti decât în prima zi; mai ai de suferit încă două zile!” Când a auzit, l-a rugat pe înger să-i ducă sufletul înapoi în trup, să se chinuiască nu 30 ani, ci toata viaţa, şi-i va fi mai uşor decât acele chinuri ale iadului.

Adevărat este şi ştim cu toţii aceasta, că numai o noapte dacă te doare o măsea şi ţi se pare un an, dar să stai în chinurile iadului?! Acolo, spun sfinţii părinţi că nu rămâne nici o părticică a sufletului să nu sufere. Aici te doare o măsea, un ochi, o mână, dar în iad sufletul întreg suferă dureri nemaipomenite. Grozav loc este iadul!

 
Un comentariu

Scris de pe 31 iulie 2013 în IAD

 

Un răspuns la „Trei zile in iad

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: