RSS

Crestinii si paganii

31 iul.

În pustie fiind, Sfântul Macarie cel Mare, a găsit o căpăţână a unui popă idolesc care i-a vorbit spunându-i că atunci când face rugăciuni pentru cei morţi, primesc şi ei, păgânii, acolo în iad, puţină uşurare. S-a mirat Sfântul Macarie şi a întrebat dacă dedesubtul lor mai sunt şi alţi păcătoşi care se chinuiesc şi i-a spus căpăţâna că în iad, dedesubtul lor, al păgânilor, se află creştinii care au pierdut botezul prin fel de fel de păcate, creştinii care s-au lepădat de credinţă, de Dumnezeu şi că aceia sunt în chinuri mai mari decât ei – păgânii care nu au cunoscut dreapta credinţă. Într-adevăr! Creştinii noştri au pierdut cu totul evlavia şi conştiinţa despre marea taină a Sfântului Botez…

 
2 comentarii

Scris de pe 31 iulie 2013 în BOTEZ, CREŞTINUL

 

2 răspunsuri la „Crestinii si paganii

 1. Ioana

  3 noiembrie 2013 at 14:27

  Ati putea va rog sa imi spune-ti care este taina Sfantului Botez a carei constiinta s-a pierdut? Vorbeati despre Botezul facut la 6 saptamani?

   
  • Elena J.

   3 noiembrie 2013 at 19:48

   Botezul copiilor se poate face la date diferite, in functie de starea de sanatate a copilului si de cum hotarasc parintii. Se refera la faptul ca noi, crestinii, desi suntem botezati, facem fapte paganesti si prin acestea putem pierde botezul, Harul lui Dumnezeu se departeaza de cei intinati. Taina Sf. Botez, Sf. Cruce si Sf. Impartasanie, au o valoare foarte mare, intrucat avandu-le pe acestea, diavolul nu are putere asupra crestinului.

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: