RSS

Femeia crestina

20 iul.

Femeia vrednica nu este pasiva, neputincioasa, lipsita de adevaratele responsabilitati ale vietii; Femeia inteleapta nu e suficienta, lenesa ori tematoare. Ea, dimpotriva, e o adevarata regina a cuibului sau, ea stie rostul casei si a casnicilor sai; ea e responsabila de agoniseli si de organizarea acestora nu numai pentru bunastarea actuala a familiei, ci si pentru un start bun acordat in viata copiilor sai. Ea se gandeste nu doar la ai sai, ci si la aproapele sarac, casa femeii intelepte este model in societate. Soţul femeii crestine are încredere în ea şi ea ii este sprijin autentic; el este cinstit, apreciat de ceilalţi lideri ai vremii lui ; o respectă şi o binecuvintează spunând: “Există multe femei bune, dar tu eşti cea mai bună dintre ele” – Copiii femeii crestine sunt crescuti in frica de Dumnezeu si devin modele in societate. Casa femeii virtuoase e tinuta in ordine, iar ea este întotdeauna activă; se trezeşte devreme pentru prepararea alimentelor şi pentru a organiza activitatile casnice. Toate le face cu dragoste si jerfelnicie. Femeia virtuoasa nu lucreza fizic doar in casa, chiar daca s-ar putea spune despre ea ca e casnica. Ea investeşte cu înţelepciune banii câştigaţi si ii chiverniseste. Femeia inteleapta îi ajută pe cei aflaţi în diferite nevoi. Femeia virtuoasa iubeste frica de Domnul (intelepciunea). Podoabele femeii crestine sunt virtutile, iar frumusetea cu care isi cucereste zilnic sotul este frumusetea inimii. Femeia crestină nu vorbește de rău pe alții, nu cunoaște ambiția de a-și nimici vrăjmașii – ea se roagă pentru potrivnici. Cea mai mare binecuvântare a femeii credincioase este nașterea de prunci. Cand devine mamă, femeia creștină se bucură pentru că Dumnezeu a binecuvântat-o!

(”DAȚI-MI MAME CREȘTINE ȘI VOI SCHIMBA FAȚA LUMII ” – Sf. Vasile cel Mare)

 
5 comentarii

Scris de pe 20 iulie 2013 în FEMEIA

 

5 răspunsuri la „Femeia crestina

 1. peregrinprinlume

  20 iulie 2013 at 12:55

  Frumoase ganduri. De altfel inteleptul Solomon in Pildele sale la cap. 31: 10 -31 descrie caracteristicile unei femei crestine.

   
  • Elena J.

   20 iulie 2013 at 13:05

   Da, cunosc textul, in clipul de mai sus sunt frumos prezentate caracteristicile femeii crestine, asa cum le descrie inteleptul Solomon.

    
 2. gheorghina

  4 septembrie 2013 at 10:30

  minunate invataturi

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: