RSS

De ce-am fi tristi ?!?

22 iun.

Atâta vreme cât vezi prunci botezându-se în apa sfinţită, primind har şi sănătate… Ortodoxia are puritate ! Şi inocenţă !
Atâta vreme cât vezi copile cu fustiţe lungi, până peste genunchi, îmbrobodite cu băsmăluţe, făcând închinăciuni curate în faţa icoanelor… Ortodoxia are moştenitori !
Atâta vreme cât în biserică sunt foarte mulţi copii, dar nu se aude totuşi glas de copil… Ortodoxia este ascultată ! Cu inima ! Şi respectată !
Atâta vreme cât în timpul Sf. Liturghii creştinii ascultă cu solemnitate rugăciunile… Ortodoxia este ocrotită ! Şi venerată !
Atâta vreme cât se mai văd prin biserici şi mănăstiri, copii, tineri, bătrâni – noaptea, la privegheri de mare taină dumnezeiască… Ortodoxia are speranţe !
Atâta vreme cât vezi tineri care leapădă tot ce e lumesc şi urmează cu trezvie şi hotărâre pe Hristos… Ortodoxia are discernământ ! Şi fermitate !
Atâta vreme cât mai vezi tineri care îşi păzesc fecioria până la cununie… Ortodoxia este respectată ! Şi păzită !
Atâta vreme cât vezi tinere fecioare, fragile care își acoperă frumusețea trupului și a părului lor, cântând ușor, cu capul plecat, conturând siluete de viitoare mame creştine… Ortodoxia are viitor !
Atâta vreme cât vezi brazi de bărbaţi, puternici dar care îngenunchează smerit și solemn la momentele importante ale slujbei… Ortodoxia are forţă !
Atâta vreme cât vezi bătrâni istoviţi de puteri, dar nelipsiţi de la biserică… Ortodoxia are trăinicie !
Atâta vreme cât vezi tineri dornici să moară pentru Dumnezeu, patrie şi crezul lor… Ortodoxia are vitejie !
Atâta vreme cât vezi icoane făcătoare de minuni, sfinte moaşte, vindecări de boli… Ortodoxia este biruitoare !
Atâta vreme cât vezi altarele împodobite cu icoane, flori şi busuioc… Ortodoxia are frumuseţe !
Ortodoxia se îndreaptă spre Golgota, dar urcuşul ei trece prin inimile copiilor, prin frumuseţea tinerilor, prin sufletul mamelor, prin braţele taţilor, prin ochii bătrânilor. De ce-am fi trişti ?!?

Elena J.

Reclame
 
3 comentarii

Scris de pe 22 iunie 2013 în ELENA J., ORTODOXIA

 

3 răspunsuri la „De ce-am fi tristi ?!?

 1. iogabriel

  24 iunie 2013 at 21:56

  Sigur Dumenezeu nu sterge nici mucul fumegand, insa de teama atacurilor nu trebuie sa acoperim pacatul. Eu vad ortodoxia ca pe un tezaur … ingropat. Adevaratele valori ale credintei, nu trebuiesc niciodata uitate. Le mai gasesti decat in manastari sau bisericute ici colo. De exemplu as cita ca si comunitate model cea din Arad, de la biserica de la langa facultatea de teologie, unde slujeste parintele Stefan Negreanu.
  Acolo credinciosii formeaza o familie, adevarata familie, in care se iubesc, ajuta, iar credinta este nu doar un credo. ( Eu sunt din Bucuresti, deci nu aduc lauda celor din Arad ca as fi interesat. In Arad am avut nevoie sa fac mai multe drumuri, dar nu am rude sau prieteni pe acolo.)
  Eu am un motto : Never ever give up! Totusi accept sa imi vad greselile. Sunt multe lucruri care fac pe tineri sa se departeze de biserica. Noi ce in varsta trebuie sa restabim ceea ce este gresit. Ma iertati, daca supar cumva prin ceea ce spun, insa nu as vrea sa ma imbat cu apa rece, haideti sa ne recunoastem caderea, sa recunoastem cat de mici si rai suntem. Haideti sa recunoastem ca am vandut pe Domnul pentru 30 de arginiti, biserica nu trebuia niciodata sa accepte bani de la guvern, ca de la ei curg si problemele din ortodoxie. Sunt inca multe de indreptat, foarte multe …

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: