RSS

Indemn la simplitate

09 mai

Un creştin trebuie să se deosebească de cei lumeşti prin faptele sale, prin portul său, prin comportament, vorbe şi să fie un model pentru cei din jurul lui. Dar toate acestea lucrate cu smerenie şi discernământ. Deci, nici să fii creştin fără să pari, nici să pari fără să fii. Se ştie că adevărata frumuseţe izvorăşte din simplitate şi mai mult de atât oamenii simpli şi smeriţi sunt cei mai plăcuţi înaintea lui Dumnezeu.

Creştinul trebuie să se mulţumească cu ceea ce-i este strict necesar; ce este în plus, îi este de prisos pentru mântuire. Să ne îmbrăcăm simplu, să vorbim simplu, să ne comportăm fără să ieşim în evidenţă, fără să strârnim invidie în jurul nostru, căci toate acestea sunt caracteristicile unui creştin adevărat.

Poate că ne va urî lumea, ne va prigoni, cataloga, marginaliza, eticheta, ponegri, va râde … căci de cele mai multe ori, să fii prieten cu Dumnezeu presupune respingere din partea lumii, şi implicit, să fii prieten cu lumea înseamnă să fii vrăjmaş cu Dumnezeu: „Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu.” (Iacov 4, 4). Dar se compară ?… Ce îţi poate oferi lumea şi ce îţi poate oferi Dumnezeu ? Lumea vrea să fii ca ea, să-ţi dea din viciile ei şi să pieri cu ea; nu îi pasă de tine când eşti bolnav, nu se va opri în loc pentru tine nici dacă vei muri. Singurul Care ne iubeşte sincer, curat şi necondiţionat este Dumnezeu. Pentru El se merită să facem orice sacrificiu, să primim orice insultă şi prigoană, căci cu cât ne „pierdem” sufletul pentru Evanghelie, pentru Hristos, cu atât îl vom avea mai asigurat în Împărăţia lui Dumnezeu. Vino, Doamne şi mă mântuieşte ca să nu zică vrajmaşii mei că m-ai părăsit !

Elena J.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 9 mai 2013 în CREŞTINUL, ELENA J., SFATURI

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: