RSS

Cum trebuie sa tinem Postul Pastelui

18 mart.

1. Înfrânează-te de la mâncare, băutură şi de la orice plăcere trupească!
2. Nu ţine ură, vrăjmăşie sau invidie în inimă; mergi şi te împacă cu cei ce ţi-au greşit! Iartă din toată inima ta pentru ca şi Domnul să te ierte pe tine!
3. Spovedeşte-te cât mai grabnic la preot! Mărturiseşte toate păcatele, greşelile şi patimile! Ai grijă: Păcatul cel mai mare este acela care te stăpâneşte pe tine!
4. Nu te certa, nu blestema, nu înjura! Cei care înjură se aseamănă celor ce au scuipat faţa lui Hristos în timpul patimilor Sale.
5. Roagă-te în fiecare zi, dimineaţa şi seara, după puterile tale! Roagă-te şi pentru duşmani ca Domnul să aducă pace şi înţelegere între toţi.
6. Fă milostenie după puterile tale! Dă de pomană acolo unde sunt văduve, orfani, săraci, familii nevoiaşe sau cu mulţi copii!
7. Întoarce la credinţă pe un păcătos şi neştiutor, dă-i un sfat bun, îndeamnă-l la o faptă bună, vino împreună cu el la Biserică!
8. Mergi şi vizitează un bolnav, un muribund, un infirm sau un neputincios; uşurează suferinţa lui după puterile tale!
9. Pomeneşte-i pe cei morţi după rânduielile Bisericii!
10. Ai grijă să nu te mândreşti cu postul tău şi cu nimic din ceea ce faci bun, ci în fiecare zi să-ţi spui: „Slugă netrebnică sunt, pentru că nu am făcut decât ceea ce eram dator să fac!”

http://deveghepatriei.wordpress.com/2013/03/18/cum-trebuie-sa-tinem-postul-pastelui-doamne-ajuta-si-mantuire/

 
2 comentarii

Scris de pe 18 martie 2013 în PACATE, POCAINTA, POST

 

2 răspunsuri la „Cum trebuie sa tinem Postul Pastelui

 1. Melania Leinfellner

  18 martie 2013 at 16:13

  „Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii, desnoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi, şi rupe orice fel de jug; împarte-ţi pînea cu cel flămînd, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău. Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede; neprihănirea ta îţi va merge înainte, şi slava Domnului te va însoţi.”Isaia 6:8
  Dupa ce o persoana a murit rugaciunile celor vii pentru cel mort nu mai au nici un rezultat.
  Ar fi simplu sa traiesc cum vreau pe pamant ca mai apoi cineva sa se roage pentru mine si Dumnezeu sa ma primeasca in Rai.
  Adevarul e ca astazi cand omul inca mai traieste are sansa sa se impace cu Dumnezeu..dupa..e prea tarziu..:). O zi minunata sa va dea Dumnezeu.

   
  • Elena J.

   19 martie 2013 at 12:19

   Despre rostul postului va recomand sa ascultati aceste cateva minute ca sa va convingeti ca este nevoie sa posteasca si trupul, deci impreuna lucrarea postului cu faptele bune si cu rugaciunea. Acesta este adevaratul post placut lui Dumnezeu: http://www.youtube.com/watch?v=fDyBvOk4624 Iar in ce priveste rugaciunile celor vii pentru raposatii lor, imi para rau sa va contrazic, dar in traditia crestineasca-ortodoxa aceste rugaciuni au o putere foarte mare de iertare a pacatelor lor cat si de izbavire din focul cel vesnic. Si mai mult de atat, folosesc si sufletului aceluia care se osteneste cu pomenile, sarindarele, parastasele … caci Dumnezeu rasplateste orice jertfa; beneficiaza atat cei morti cat si cei cei vii. Si avem atatea cazuri, marturisiri care certifica puterea acestor rugaciuni, cum dupa o anumita perioada de pomenire a mortilor, atat din partea preotului cat si din partea rudelor raposatului, apoi rugaciuni si milostenii pentru ei, s-a descoperit cum aceste suflete au fost iertate si primite in rai. Am si eu rudenii moarte si am simtit din plin si cu toata convingerea puterea acestor rugaciuni, pomeni si parastase. Chiar voi incarca articole despre acest subiect, despre folosul si randuiala pomenirii celor adormiti. O zi binecuvantata va doresc si eu si … sa ne ‘reauzim’ cu bine ! Doamne ajuta !

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: