RSS

Adevarul lui Hristos se numeste ORTODOXIA !!!

29 dec.

“Care este moştenirea pe care ne-o lasă ei (Sfinţii Mărturisitori Ardeleni) nouă? Să ne păstrăm credinţa părinţilor şi strămoşilor noştri, fără să dispreţuim celelalte credinţe… Noi ne-am adunat de curând, noi, ierarhii din Sinodul Mitropolitan al Transilvaniei şi am dezbătut şi această problemă: ce se întamplă cu ecumenismul? Mulţi cred că ecumenismul înseamnă pur şi simplu să ridici mâinile şi să te predai! Că este tot un Dumnezeu pentru toţi, că adevarul este parţial, că fiecare biserică are o parte din adevăr, dar nici una nu are adevărul întreg…

Nu, dragii mei! Noi, ortodocşii, fără să îi dispreţuim şi cu atât mai puţin să îi persecutăm pe ceilalţi, posedăm adevărul întreg! Ne mântuim în Adevărul Iisus Hristos, pentru o raţiune foarte simplă. Aţi rostit şi astăzi Crezul în Biserică. Reţineti vă rog: Crezul pe care l-aţi rostit voi la această biserică împreună cu noi este cel pe care Sfinţii Parinţi ai Bisericii l-au formulat în primele două Sinoade Ecumenice. Fără nici un adaos şi fără nicio ştirbire! Toate celelalte biserici au adăugat ceva sau au ştirbit ceva. Noi l-am păstrat întreg! Conservatori? Dacă vreţi, conservatori! Fundamentalişti? Bine, dacă vreţi, fundamentalişti! Păi Iisus Hristos a fost primul fundamentalist.

Cel ce va crede şi se va boteza, se va mântui, iar cel ce nu va crede, se va osândi. Scurt pe doi! Nu încape discuţie! Şi noi la fel. Nu avem certitudinea că cei de alte confesiuni se mântuiesc. Dar noi o avem pe a noastră şi ne este de ajuns. Că suntem în Biserica cea Adevarată, că suntem în interiorul Adevărului lui Hristos, că dragostea dintre fraţi nu este completă şi adevărata decât în interiorul Adevarului! Iar Adevarul Cine este? Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Mergem pe Calea Adevărului, trăim întru Adevăr şi aşteptăm Viaţa veşnică, tot în interiorul acestui Adevăr.

Îndemnul martirilor pe care îi sărbătorim astazi este acela de a ne păstra credinţa noastră. Ştiti din ce porneşte admiraţia mea personală cel puţin pentru Atanasie Todoran, dar şi pentru oricare [martir]? Eu când mă uit la un altul care este de alta religie, care nu este creştină, mă întreb dacă el în credinţa lui religioasa este şi de bună -credinţă. Dacă crede cu adevarat în credinţa lui, chiar dacă nu este a mea, şi dacă va fi gata să moară pentru ea. Noi, în Transilvania, avem modele de urmat în cei care au fost gata să moară pentru credinţa ortodoxă şi întru credinţa ortodoxă. S-au mântuit, se roagă acolo pentru noi, şi ne rugăm şi noi ca ei să mijlocească pentru noi şi aceasta ne dă şi garanţia că şi noi ne vom mântui dacă vom rămâne până la sfârşit şi fără de clintire în Adevărul lui Hristos care se numeşte Ortodoxia, Amin!”

Mitropolitului Bartolomeu Anania 

 
5 comentarii

Scris de pe 29 decembrie 2012 în ORTODOXIA, SECTE

 

5 răspunsuri la „Adevarul lui Hristos se numeste ORTODOXIA !!!

 1. Sami

  29 decembrie 2012 at 19:21

  Foarte adevarate cuvintele Ips Bartolomeu. Cei ce nu vor sa primeasca adevarul, vor primi minciuna spre pierzarea lor. „Trebuie sa fie intre voi eresuri ca sa se invedereze adevarul.” 1 Corinteni 2,9.

   
 2. emanueleuro1

  29 decembrie 2012 at 22:09

  Daca evreii de azi sint orbi spiritual pt ca inca il astepta pe Isus sa se nasca; voi ortodoxi sinteti or I spirituali si mai si ziceti ca credeti in Isus Cristos; oameni buni pocaitiva si credeti in Evanghelie; numai Isus Cristos este singurul mintuitor si mijlocitor si si sltii „sfinti ” care au fost si ei paminteni si au murit. An nou fericit cu binecuvintariile Dlui Isus Cristos , cu respect Emanuel P . din Phoenix Az.

  Sent from my iPhone

   
  • Elena J.

   30 decembrie 2012 at 21:44

   O, voi cei nebotezati la inima, totdeauna va impotriviti Duhului Sfant. Deja am inceput sa va recunosc “de departe” pe acestia care nu sunteti ortodocsi, dupa cum scrieti si dupa cum va exprimati … in fine, trecem peste asta. Pentru unii ca voi se va propovadui Evanghelia spre marturie nu spre mantuire, pentru ca ochi aveti dar nu vreti sa vedeti adevarul, urechi aveti dar auziti numai ce vreti voi … E dureros, pentru ca isi bate joc satana de voi cum doreste, parca v-a conservat la toti creierul sa nu mai judecati normal. Va place sa va tavaliti prin mocirla … Noi ortodocsii suntem orbi sufleteste sau voi, sectantii, ratacitii ??? Dupa Schisma de la 1054 nu mai aveti nicio treaba cu noi, nu mai suntem frati, de la catolici in jos – RATACIRE. Numai ortodocsii detin ADEVARUL dupa cum spune si aici in predica. Citeste si articolul pe care l-am postat aici la comentarii un pic mai sus. Lasa mandria, lumineaza-te, caieste-te si vino la ADEVAR !!! Te asteptam cu bratele deschise. Numai bine ! (apropo: Iisus NU Isus !!!)

    
   • zyad

    16 ianuarie 2014 at 14:40

    Daca incercam sa ne tinem cat mai aproape de invataturile Bibliei credeti ca isi bate satana joc de noi si ca ne tavalim prin mocirla?Eu sunt ortodox dar mai studiez si Biblia,ce e rau in asta?De ce sariti sa judecati si sa etichetati imediat ce altii va cer parerea?Ceea ce vad eu la voi sunt urmatoarele:La o parte cartile,inaltati lumanarile,la o parte Biblia si invataturile ei,sus mataniile,la o parte lumina Evangheliei si sus cu lumina lumanarilor,la o parte cu crucea lui Hristos si sus cu punga cu bani pentru orice,la o parte cu imbracarea celor goi,saraci si neputinciosi si sus cu impodobirea icoanelor si cu decorarea mareata a vaselor cu agheasma si a statuilor,sus cu traditiile si legile oamenilor si jos cu poruncile lui Dumnezeu si cu preasfantul Sau Cuvant..!De ce spuneti ca interpretam Cuvantul lui Dumnezeu cum vrem noi?Cuvantul lui Dumnezeu se explica singur(cele 10 porunci de ex,sunt cat se poate de clare)si daca apare vreo neclaritate,Duhul Sfant,care nu se contrazice niciodata,explica acelasi lucru mai clar in alte locuri,asa incat sa nu ramana nici o indoiala.In secolul al 4-lea,imparatul Constantin a emis un decret care facea din duminca(DIES SOLIS,SUNDAY,ZIUA SOARELUI) o sarbatoare publica in intreg imperiul roman.In porunca a 4-a,Dumnezeu e descoperit ca fiind Creatorul cerurilor si al pamantului,ziua a 7-a fiind sfintita ca zi de odihna pentru om,fiindca este o amintire a lucrarii de creatie.Voi sustineti in prezent ca invierea Domnului IIsus Hristos in ziua de duminica a facut din ea Sabatul crestin,dar lipsesc dovezile din Scriptura.Nici Hristos,nici apostolii sai n-au acordat o asemenea onoare acestei zile.Roma s-a incumetat sa scoata din Legea lui Dumnezeu porunca a 2-a,care interzice inchinarea la chipuri si sa imparta porunca a 10-a in doua pentru a pastra numarul.Apocalipsa 22:8,9.Aratati-le oamenilor starea de pacatuire in care se afla si ca sunt dependenti de Hristos,caci vin la Biserica doar formal,invatati-i Cuvantul lui Dumnezeu,pentru ca habar n-au.

     
 3. F

  31 decembrie 2012 at 18:08

  Sfânta Treime să ne ierte toate ale anului trecut şi să ne dea dragostea, înţelepciunea şi sporirea în cele bune în anul care vine ! La mulţi ani în Domnul, tuturor !

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: