RSS

Despre nerecunostinta

24 oct.

Se povesteşte într-o carte veche a Bisericii că slăbănogul acela din Vitezda care a fost vindecat de Mântuitorul, se numea Isac Lachedem, căruia i se mai spune şi evreul rătăcitor. Când Mântuitorul mergea cu Crucea în spate pe dealul Golgotei, urmat de mult popor, hulit şi batjocorit, nemâncat şi însetat, obosit de greutatea Crucii a ajuns în dreptul casei acestui om, căci pe acolo ducea drumul spre Golgota. Acesta a ieşit şi el la poartă împreună cu vecinii lui şi când L-a vâzut Domnul s-a bucurat şi l-a rugat să-i dea puţină apă, dar el i-a zis: „Nu-ţi dau apă, mergi de aici!”. Iisus iarăşi îl rugă să-i dea voie să stea puţin să se odihnească pe banca de la poarta lui, dar el îi zise iarăşi cu asprime: „Nu-ţi dau voie să stai, mergi de aici!” şi îl împinse cu mâinile să plece.

Atunci Domnul Hristos s-a întors către el şi i-a zis: „De acum încolo să mergi şi tu mereu până la a doua Mea venire!” Despre acest evreu nerecunoscător, care s-a asociat cu ceilalţi hulitori, spune acea carte sfântă că trăieşte şi astăzi şi umblă neîncetat, străbătând  pământul în lung şi-n lat, călătorind pe mări şi oceane, fără să i se întâmple ceva. Merge prin pustietăţi, prin jungle, printre animalele sălbatice cele mai periculoase; s-a aruncat în vulcanul Vezuviu din Italia, pentru că el vrea să moară, dar nu i se întâmplă nimic căci blestemul dumnezeiesc este peste el.

Se spune că animalele sălbatice: leii, tigrii, vin până lângă el, îl miros, dar aşa scârbă le este de el, că nici unul nu poate măcar să-l atingă. Iată că sunt aproape 2000 de ani şi el merge şi merge mereu pe pământ! Acest evreu rătăcitor nu mai doreşte să se facă sănătos, nu mai cere om să-l bage în scăldătoare, ci ar vrea cu toată inima să se găsească cineva ca să-l poată omorî, dar nimeni nu poate să-i ia viaţa.

Oamenii fug de el şi toate vietăţile periculose îl ocolesc. Nici lucrurile neînsufleţite nu-l primesc,  ci toate îi vorbesc spunându-i cuvintele pe care i le-a spus Mântuitorul atunci la poarta casei lui: „Mergi, mergi…!”, iar el merge până va veni Domnul să judece viii şi morţii. Blestemul dumnezeiesc a căzut peste el ca şi peste toţi cărturarii, fariseii şi preoţii cei mai de seamă – Anna şi Caiafa – împreună cu Pilat, care şi-au luat şi ei plata aici pe pământ, sfârşindu-şi viaţa în diferite chinuri, ducându-se în focul iadului cu Iuda şi cu demonii.

 
3 comentarii

Scris de pe 24 octombrie 2012 în NERECUNOSTINTA

 

Etichete:

3 răspunsuri la „Despre nerecunostinta

 1. Costi

  24 octombrie 2012 at 12:58

  Este o istorisire mai putin cunoscuta dar adevarata, am citit-o si eu mai demult. Infricosator acest pacat al nerecunostintei, atrage blestemul dumnezeiesc, fie ca te arati nerecunoscator fata de Dumnezeu sau fata de orice binefacator al tau.

   
 2. F

  24 octombrie 2012 at 23:07

  Chiar nu stiam de asta….

   
 3. Cezara Pavel

  4 august 2013 at 17:26

  ATENTIE: Este o confuzie : unul este Isaac Ratacitorul sau Laquedem si altul Isaac , slabanogul de 38 ani vindecat la Vitezda si care i-a dat o palma lui Iisus; tocmai ce-am asculat pe you tube pe parintele Cleopa in ‘dialog cu sectari” si aproape de sfarsitul discutiei, Parintele explica detaliat despre fiecare din cei doi.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: