RSS

Legea iubirii – legea vietii

08 oct.

Iubirea este legea vieţii. Iubirea este chiar viaţa. Ceea ce menţine unitatea creaţiei este legea iubirii. „Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi” este porunca Vechiului şi Noului Testament. Şi această poruncă este o consecinţă a legii unicităţii. Nu există nimic în întreaga lume care să fie diferit de tine – şi atunci de ce să nu-l iubeşti?

Odată, la un înţelept vine un tânăr sceptic care îl pune la încercare dându-i să bea o cană cu var în loc de lapte. Înţeleptul o bea fără să spună nimic, iar tânărul începe să râdă spunând: „Ce înţelept este acela care nu poate deosebi laptele de var nici după ce l-a gustat?”; înţeleptul nu a spus nimic, dar după foarte puţin timp, tânărul începe să se vaite de o puternică durere de stomac. Înteleptul Îi spune: „Ar fi trebuit să ştii că între tine şi mine nu este nici o deosebire”. Poporul nostru a sintetizat această unitate a tuturor fiinţelor, unitate care poate fi percepută prin forţa iubirii, în următoarele cuvinte: „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”.

Pe de altă parte, iubirea reprezintă cea mai eficientă modalitate de a ajunge la cunoaşterea legii unicităţii. Iubind tot ce te înconjoară, începi să întrevezi esenţa tuturor lucrurilor.

Nu există virtute mai înaltă decât iubirea. Nu există cunoaştere mai profundă decât iubirea şi nici religie mai înaltă decât iubirea pentru că ea este Adevărul, este Însuşi Dumnezeu. În orice particică a Creaţiei Sale, poţi înţelege profund Iubirea Sa. În interiorul unui atom poţi să descoperi legea iubirii, în structurarea unei galaxii poţi să descoperi aceeaşi lege a iubirii. Nimic nu există în acest Univers care să nu fie pătruns de iubire. Nu-i doar o metaforă atunci când spun că legea atracţiei universale este doar un aspect al legii iubirii. Ura este cea care desparte pe om de om, naţiune de naţiune, ţară de altă ţară. Mândria şi egoismul sunt cele care dezbină un om de altul.

Ura, mândria şi egoismul sunt creaţii mentale. Toate acestea sunt produsele necunoaşterii, ale ignoranţei. Ele nu pot rezista în faţa iubirii pure. Ura aduce cu ea tot ură. Iubirea aduce în schimb iubire. Frica dă naştere fricii. Aceasta este o lege cosmică imuabilă (este legea rezonanţei). Este o tendinţă naturală a iubirii, a puterii lui Dumnezeu să guverneze pe acest Pământ, cucerind toate forţele urii şi ale necuratului. A fi în afara iubirii înseamnă, practic, a fi în afara vieţii. Cine a încetat să mai iubească, acela a şi murit deja. La fel cum o familie nu este unită decât prin forţa iubirii, la fel întreaga creaţie este unită prin aceeaşi forţă a iubirii.

fragment din cartea „Arta de a trăi” de Cristian Ţurcanu

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 8 octombrie 2012 în DRAGOSTEA, IUBIREA

 

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: