RSS

Randuri pentru prieteni

27 mart.

Prietene, fă totul în viață ca pentru Dumnezeu chiar dacă nu primești pe măsura dragostei tale. Să nu invidiezi pe nimeni pentru darul ce-l are căci fiecare a fost lăsat de Dumnezeu să fie cel mai bun în felul său. Să nu te însoţeşti cu oamenii vicioşi, ci fii atent cum îţi alegi prietenii şi mai ales persoana lângă care vei trăi o viaţă întreagă. Dacă te vei căsători, atunci să fie din dragoste. Aşteaptă să cunoşti persoana bine, să vezi cum gândeşte, ce caracter și obiceiuri are şi mai ales cercetează dacă are credinţă în Dumnezeu. Caută la inima sa, vezi ce simte, dacă e compatibilă cu a ta, dacă aveţi lucruri în comun căci altfel nu te vei putea bucura de viaţă. Dragostea să o tratezi întotdeauna cu sfinţenie şi seriozitate căci este foarte uşor să răneşti pe cel care-şi deschide sufletul faţă de tine şi începe să te iubească. Cât trăieşti în viaţă, în tot ce faci, pune dragoste şi fă cu inimă bună căci astfel şi lucrurile mici vor căpăta valoare. Dragostea să fie deasupra tuturor fiindcă din ea răsare adevărata fericire.

Prietene, dacă în viaţă întâmpini suferinţa, să nu fugi de ea căci suferinţa purifică, ea îl face pe om mai bun. Să te îngrijorezi mai cu seamă când toate îţi merg bine căci atunci ceva nu este în regulă. De cele mai multe ori drumul fără obstacole nu duce nicăieri. Şi mai mult de atât, adevărata valoare a unui om se cunoaşte doar când se află în faţa propriilor sale limite. Să susţii adevărul şi dreptatea cu preţul vieţii tale şi să mergi cu fruntea sus şi cu curaj căci îndrăzneala este semn de bărbăţie creştinească. Dacă nu reuşeşti să schimbi lumea, măcar să nu laşi lumea să te schimbe pe tine căci nu se merită să te pleci sub lumea trecătoare şi să fii îngenuncheat de spiritul de turmă.

Prietene, o viaţă ai. Trăieşte-o frumos, trăieşte-o curat, ca atunci când va fi să pleci dincolo, să nu-ţi fie ruşine să priveşti în trecutul tău. Nu e mulţumire mai deplină ca o conştiinţă împăcată. Şi să fii bun întotdeauna pentru ca să poţi fi fericit. Ai grijă de sufletul tău, ai grijă de viaţa ta şi trăieşte frumos fiecare clipă!

Elena J.

 
Un comentariu

Scris de pe 27 martie 2012 în ELENA J., PRIETENIE

 

Un răspuns la „Randuri pentru prieteni

  1. elena popescu

    20 iulie 2012 at 9:12

    Fiecare cuvant rezoneaza perfect cu sufletul meu. Noi sunte niste actori trecatori pe scena vietii. Sa avem in minte, cu ce fapte ne incununam si ne prezentam la judecata la finalul rolului pe care il jucam.Toti vom fi judecati ,indiferent de pozitia sociala pe care o avem in acesta calatorie pri viata. Apreciez articolul publicat de „cerul-meu senin” … nume predestinat…. Felicitari ! Mai astept. Slava Tie Doamne !

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: