RSS

PUTEREA DRAGOSTEI

27 feb.

În fiecare om există o infinită nevoie de a iubi, care-l divinizează pe acesta atunci când este plenar şi sublim manifestată. Minunatul iubirii se află în orientarea ei, întotdeauna către celălalt, a trăi pentru a bucura pe altul, a trăi din bucuria celui de lângă tine şi a nu-l abandona niciodată.

Când iubeşti pe cine doreşti să îl ai totdeauna aproape, în faţa lui nu te mai lauzi, nu ţii atât de mult la părerea ta, ci devii binevoitor şi nu vrei să îl răneşti. Iubirea scoate la lumină bunătatea şi frumosul. Dintr-un suflet cuprins de răutate şi dintr-o viaţă urâţită de păcate multe, iubirea poate transforma răul în bine şi urâtul în frumos, poate schimba suflete şi poate reface vieţi.

Iubirea este cea mai mare dintre fericirile umane, deoarece este efortul suprem pe care omul îl încearcă pentru a ieşi din singurătatea fiinţei sale lăuntrice. A iubi intens şi înălţător înseamnă a nu cunoaste orgoliul şi ura. A iubi înnobilat de transfigurare înseamnă a avea lumina în ochi, a fi plin de fericire şi a auzi o muzică divină. Cel care iubeşte nu îşi pune problema morţii, problema despărţirii, ci simte că dragostea ce o poartă persoanei iubite nu poate fi distrusă de nimic şi niciodată.

Iubirea poate ierta foarte mult, poate uita răul şi poate şterge nedreptatea suferită. Iubirea nu se limitează la sentiment, ea acţionează cu răbdare şi bunătate, cu putere multă. Dragostea le suferă pe toate cu multă răbdare, arătând că iubirea acoperă cu tăcere păcatul celuilalt în faţa oamenilor, dar nu uită să stea de vorbă cu cel păcătos pentru a-l îndrepta.

Iubirea este, chiar şi atunci când nu bănuim, suprema Lege a Universului: o lege misterioasă care guvernează şi orânduieşte totul, de la atomul neînsufleţit până la unirea în cuplu a fiinţelor raţionale; de la ea pleacă şi spre ea converg toate gândurile şi acţiunile noastre, adeseori ca spre un centru divin de irezistibilă atracţie.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 27 februarie 2012 în DRAGOSTEA

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: