RSS

Femeia privita prin ochii mei

06 feb.

Dependentă de iubire, pentru că din iubire se hrăneşte, prin iubire respiră. Iubirea este Crezul ei. Tresare când aude cuvinte precum: viaţă, dragoste, curăţie, familie, dor…Bucuriile ei sunt în cele simple: în copii, natură, cântec, animale…Iubeşte lumina şi frumosul. Nu râde niciodată îndrăzneţ, ea numai zâmbeşte. Se poartă cuviincios în tot locul, nu caută să iasă în evidenţă cu nimic. Nu doreşte să placă decât bărbatului ei; fidelitatea ei nu e de străjuit, o are în sânge. Nu caută să domine bărbatul, ci doreşte să fie dominată pentru că se supune din iubire. Frumuseţea exterioară o aşază pe o treaptă secundară căci adevărata frumuseţe a ei este reflectată în suflet şi pe aceasta caută să o evidenţieze la exterior. Ideea banului nu îi surâde; simte teama că o falsifică, că o robeşte, teama că-i ucide Crezul. Nu arată niciodată lacrimi false; mintea ei este în inimă, căci cugetul ei şi inima, sunt UNA. Ascultă adesea glasul inimii, căci el o călăuzeşte. Preferă pacea în schimbul dreptăţii, dar iubeşte totdeauna Adevărul. Glasul ei nu este niciodată poruncitor şi nici linguşitor; ea vorbeşte totdeauna cu sfială. Iubirea ei acoperă cu tăcere greşeala celuilalt, dar nu uită să stea de vorbă cu cel greşit pentru a-l îndrepta. Plânge cu cel ce plânge, şi se bucură împreună cu cel ce se bucură. Ea suferă în tăcere şi are întotdeauna un zâmbet de rezervă. Iubeşte fără să ceară nimic în schimb; iubeşte până la jertfa de sine. Nădejdea ei se întemeiază pe credinţă şi luptă pentru a-şi apăra valorile. Are puterea să vindece o inimă rănită numai cu un sărut şi o îmbrăţişare. Tinde să-şi sporească continuu dragostea, căci este guvernată de Legea Dragostei; tinde spre sublim. Trăieşte puternic orice clipă, căci timpul este o comoară pentru ea. Pe buze îi poţi citi întotdeauna un cântec divin iar ochii sunt poarta către inima ei – locul unde se adăposteşte dragostea şi adesea lacrimile ei sunt cele prin care poţi să-i zăreşti inima. O întâlneşti adesea îngândurată, căci privirea-i e departe; cetatea ei stătătoare…nu este aici.

Numele ei este Femeie ! Este Femeia standard, este Femeia în care cred. Cu cât luptă să atingă cât mai multe din aceste valori, cu atât se apropie de menirea sacră care i-a fost lăsată de către Dumnezeu. Iar cu cât se îndepărtează de aceste sacralităţi, cu atât degenerează din nobleţea, condiţia de femeie, îşi pierde din feminitate şi devine un obiect artificial. Femeia este cea care menţine focul dragostei într-un cămin, este cea care alături de bărbat poate face în cadrul familiei ei un adevărat rai pe pământ.

Elena J.

Reclame
 
13 comentarii

Scris de pe 6 februarie 2012 în ELENA J., FEMEIA

 

Etichete:

13 răspunsuri la „Femeia privita prin ochii mei

 1. Ela

  10 februarie 2012 at 11:53

  Aceasta este femeia IDEALĂ, care din nefericire este ca o comoară, rară şi foarte bine ascunsă şi dacă e găsită de cine nu trebuie este risipită. Ferice de cel ce o găseşte şi o „exploatează” aşa cum trebuie pentru a scoate la lumină adevărata ei frumuseţe şi valoare.

   
 2. publicmentor

  15 mai 2012 at 16:15

  Ideea de feminitate este ceva utopic in ziua de astazi. Poate se mai regaseste in locurile neinvadate de „civilizatie”.

  Problema este atunci cand relatia se termina, femeia se simte pierduta pentru ca s-a oferit cu toata fiinta ei… si fiind de fire subreda, neavand un adevarat echilibru mental si fara confort psihic alaturi, foarte usor poate devia in tentative de sinucidere, orice pentru a atrage atentia.

   
  • Elena J.

   15 mai 2012 at 18:59

   Intr-adevar, asa cum am prezentat eu aici, reies caracteristicile femeii ideale, care, din pacate sunt prezente din ce in ce mai putin in sufletul feminin din ziua de astazi. Femeia nobila, asa cum a lasat-o Dumnezeu, femeia cu trairi sincere si puternice…aproape ca nu o mai gasesti. Sau daca o gasesti, iti ramane doar sa-i admiri si sa-i descoperi comoara ascunsa, pentru ca singura nu si-o descopera…

   Iar cand i se ia dragostea, intr-adevar, se simte pierduta, pentru ca dragostea este cea care ii da viata; „A nu mai fi iubita”, pentru o femeie este totuna cu „a nu mai exista”. Dar cred ca asta simte orice om, nu numai femeia, caci atunci cand iubesti si esti iubit, simti ca traiesti, simti ca existi iar cand dragostea s-a imputinat, totul se ruineaza. Intr-o relatie, cam aceasta este „acuatia”: 1+1=2 care de obicei se termina cu 2-1=0. Tentativele de sinucidere sau diferitele gesturi pentru a atrage atentia, cred ca sunt valabile numai pentru femeia cu fire trufasa, pentru ca le face din orgoliu, intr-adevar, dar nu se pune problema si in cazul femeii modeste…

    
 3. publicmentor

  16 mai 2012 at 0:26

  As putea spune, draga cer senin, ca precum seducatorii in adevarul sens al cuvantului (ex Socrate, Tutea, Nae Ionescu, Mircea Vulcanescu si multi altii), sunt o specie pe cale de disparitie.
  Eu nu mai regasesc decat rar sau deloc un strop sincer si real de feminitate in ochii lor – vad doar falsitate, ipocrizie, interee si o epatare extrem de prost gust.

  Uite urmatoarea intrebare pentru tine: avand in vedere ca acesta este un jurnal virtual crestin ortodox – cum se imbina principiile crestine de zi cu zi in viata ta? Dar cele de femeie „ideala” ?

   
  • Elena J.

   16 mai 2012 at 16:38

   Cum se imbina principiile crestine de zi cu zi in viata mea ? … Incercand pe cat posibil sa fac o stransa armonie intre ceea ce cunosc, si punerea in practica; sa fiu si implinitoare a principiilor crestine, nu numai cunoscatoare… Iar cele de femeie ideala, se contureaza in jurul acestui standard, desigur, cu o diferenta intre ceea ce sunt deja, si ceea ce am de atins.

    
 4. Ana

  26 august 2012 at 23:57

  Frumos ce ai spus despre ,,FEMEIE,, eu stiam ca familia e ca un triunghi echilateral sot ,sotie si Mantuitorul Hristos.
  Doamne ajuta!

   
  • Elena J.

   1 septembrie 2012 at 13:29

   Asa este, Apostolul Pavel chiar compara iubirea dintre barbat si femeie cu iubirea sfanta dintre Hristos si Mireasa Sa, Biserica, pentru care S-a jertfit ca sa o sfinteasca si sa o urce spre indumnezeire. Barbatul este latura activa a chipului lui Dumnezeu, iar femeia reprezinta partea interioara a acestuia. Cu alte cuvinte, barbatul reprezinta actiunea exterioara, iar femeia puterea interioara a vietii. Barbatul si femeia, ca reflectare a iubirii sfinte a lui Dumnezeu, sunt partasi ai acestei iubiri; ei sunt chipuri ale lui Dumnezeu ce se unesc spre a ajunge la asemenarea cu El. Poti viziona si clipul postat mai sus, este prezentat un frumos tablou al femeii dar si al barbatului, insa eu in acest articol am vrut sa prezint numai tabloul femeii – asa cum o vad eu…Doamne ajuta !

    
 5. dana

  1 septembrie 2013 at 18:53

  „Nu caută să domine bărbatul, ci doreşte să fie dominată pentru că se supune din iubire”-nu cred ca o femeie -doreste- sa fie dominata. Cuvantul „Dominare” este extrem de urat si necrestin in orice context l-ai pune. O femeie doreste sa fie ocrotita si iubita,Iar daca el ii arata cu adevarat iubire si cinste-deci are cap!- atunci ea va -asculta- de el incredintata fiind ca e un om in Hristos si ceea ce face, face pentru binele ei, al lui si al celor din jur. Intr-un cuplu crestin, nimeni nu domina pe nimeni, ci intre el si ea exista comunicare si ascultare.

   
  • Elena J.

   3 septembrie 2013 at 18:44

   De acord, insa Mantuitorul spune ca barbatul este cap femeii, iar Sf. Ioan Gura de Aur spune de asemenea asa: „Dacă soţia se supune, nu te mândri, soţule, iar tu soţie, nu te îngâmfa dacă te iubeşte soţul. Soţule, Dumnezeu ţi-a pus-o pe soţie pentru ca ea să fie mai iubită, iar soţului i-a insuflat să te iubească, soţie, ca să-ţi fie mai bine să te supui.” La acest lucru ma refeream si eu …

    
 6. gheorghina

  4 septembrie 2013 at 10:37

  minunat doamne ajutane sa fim asa

   
 7. florin m

  2 mai 2015 at 23:14

  Reblogged this on moisii's Blog.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: